„Viitor cu clasă”. Când va fi posibilă o campanie de vaccinare în școli

×

Sorin Cîmpeanu a fost invitatul Roxanei Hulpe la emisiunea Viitor cu clasă. Elevii vor putea sta fără mască de protecţie în curţile şcolilor de luni inclusiv la orele de sport din aer liber, a anunţat ministrul Educaţiei.

Mai mult, este posibil să se organizeze şi festivităţi de an şcolar: „Voi avea o discuţie cu autorităţile competente pe această temă”, a spus Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunţat că în momentul în care România va avea acordul pentru vaccinarea elevilor cu vârsta sub 16 ani va fi posibilă organizarea unei campanii de vaccinare în şcoli.

Roxana Hulpe: Klaus Iohannis a anunțat că România se relaxează, iar școala a avut și ea un minut la final. De ce se întâmplă asta?

Sorin Câmpeanu: ”Pentru că școala a beneficiat de primele măsuri de relaxare, înaintea oricărui alt domeniu. Vă reamintesc că începând cu data de 5 mai au fost luate primele măsuri de relaxare care au fost în școli”.

Roxana Hulpe: S-au simțit neinportanți foarte mulți profesori elevi și părinți când la finalul declarației lui Klaus Iohannis a fost adăugată și o propoziție și depre școală.

Sorin Câmpeanu: ”Poate s-au simțit aceia care au uitat că primele măsuri de relaxare au fost luate tocmai în școală, tocmai pe baza impotanței educației”.

De luni copiii renunță la masca de protecție? Înclusiv la orele de sport?

 

Sorin Câmpeanu: ”Se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, deci implicit și în curtea școlilor cu condiția inexistenței unor aglomerări. Pentru ca aceste aglomerări să nu existe Ministesterul Educației a solicitat astăzi prin intermediul inspectoratelor școlare ca în toate școlile să se păstreze regula programului orar decalat care generează pauze decalate și care evită aglomerările din curtea școlii. Fiind respectată această regulă, DA! Elevii pot renunța la masca de protecție”.

Roxana Hulpe: Sesiunea de bacalaureat specială a dispărut anul acesta. Am văzut foarte multe nemulțumiri în mediul online. De ce s-a înlăturat?

Sorin Câmpeanu: ”Nu s-a înlăturat pentru că nu a existat. Anul trecut a avut loc această sesiune specială, dar s-au prezenat foarte puțini elevi. Important este șansa unei a doua sesiune atât elevii de clasa a VIII-a cât și cei de clasa a XII-a. Pentru elevii de clasa a VIII-a am organizat o sesiune suplimentară de evaluare națională la două săptămâni după prima sesiune în zilele de 5,6 și 7 iulie. Acest lucru ne-a obligat să declăm ziua în care se finalizează repartizarea computerizată pe licee din 16 iulie în 24 iulie. Sigur că este un neajuns, pe de altă parte am creat o nouă șansă elevilor de clasa a VIII-a care din motive medicale, indenpendente nu s-au putut prezenta la examenul de Evaluare Națională. La bacalaureat există de asemenea două sesiuni. Așadar timpul nu ne permite să organizăm și o sesiune specială”.

Mai multe detalii regăsiți în VIDEO atașat.

Citește și...
„Viitor cu clasă”. Selly, despre absența Monicăi Anisie: Doamna ministru a fugit, nu a vrut să fie confruntată cu adevărul
„Viitor cu clasă”. Selly, despre absența Monicăi Anisie: Doamna ministru a fugit, nu a vrut să fie confruntată cu adevărul

Reprezentantul generației online Andrei Șelaru a declarat, vineri, că, în opinia sa, ministrul Educației Monica Anisie a fugit de confruntarea cu el, din cadrul emisiunii Viitor cu clasă, de pe Știrile Pro Tv, fiind probabil sfătuită să facă acest lucru.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.