Rusii poftesc la bunatatile romanesti, mai ieftine si mai proaspete ca cele din alte tari

Ultima actualizare: 05-05-2012 06:54
Mere

Hypermarketurile din Rusia ar putea fi aprovizionate cu marfa din judetul Timis. Oamenii de afaceri de aici sunt interesati sa importe fructe, legume si chiar carne din tara noatra. Ce ne recomanda? Gustul, dar si preturile produselor noastre.

Productile foarte mari de legume si fructe din acest an ne deschid tot mai larg portile catre export. Potrivit Directiei Agricole Timis, pana acum, recolta de mere a fost cu 20 la suta mai mare
decat in 2010. O situatie similara se inregistreaza in cazul perelor. “Pana acum s-au recoltat 10.883 de tone de mere, dar ne asteptam sa inregistram in jur de 12.000 de tone, in timp ce anul trecut am avut o productie usor mai mare de 9.000 de tone", a declarat Tiberiu Lelescu, directorul Directiei Agricole Timis.

De aci pana la exporturi masive nu a fost decat un pas. Cei mai interesati de produsele noastre sunt rusii. Ei sunt dispusi sa importe legume, fructe, carne de porc, de pasare, dar si oua. Nu este exclus ca si alte tari din zona euro sau non-euro sa prefere produsele noastre, pentru ca sunt pe de o parte mai ieftine, iar pe de alta, proaspete.

,,In perioada 7-8 octombrie a avut loc reuniunea ministrilor statelor membre din care fac parte tari precum Albania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Romania, unde s-a discutat problema exporturilor, dar si a importurilor", a mai spus Tiberiu Lelescu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO