De la zero la... Zorro.Ce au reusit sa faca sase adolescenti de la Centrul de Reeducare Buzias.VIDEO

09-10-2013 10:03

 "De la zero la.. Zorro" - asa se numeste proiectul unor adolescenti de la Centrul de Reeducare din Buzias.

 Tinerii au construit o masina de teren numai din piese aruncate la fier vechi. Au botezat-o "Zorro" si o vor expune la Salonul Auto din Bucuresti, unde spera sa-i gaseasca si un cumparator. Totul, ca sa poata amenaja apoi un teren de fotbal, la Centrul de Reeducare.

Sase tineri, aflati in perioada de detentie, au reusit in trei luni sa asambleze un "puzzle" pe patru roti. Pas cu pas au fost asistati de un mecanic si acum se mandresc cu un Zorro... al soselelor.

"Am spus ca nu suntem buni de nimic, ca nu stim decat sa furam… dar nu este asa. Am pus un motor la acest Zorro, niste telescoape de ATV-uri, pe spate de BMW..." , a povestit unul dintre tinerii de la Centrul de Reeducare.

Proiectul "Zorro" i-a convis pe cei sase tineri ca pot invata o meserie si acum viseaza ca, atunci cand vor parasi centrul de detentie, sa se angajeze in domeniul auto.

Florin Serpe, directorul Centrului de Reeducare Buzias: "Proiectul initiat vizeaza implicarea acestor copii. Sa le dezvolte abilitatile, aptitudinile si de ce nu, chiar si atitudinile necesare in vederea folosirii timpului petrecut in detentie in timp util".

Incepand de astazi, timp de zece zile, masina "Zorro" va fi expusa la Salonul Auto din Bucuresti. Tinerii spera sa o vanda, pentru ca, mai apoi, din banii obtinuti sa poata amenaja la Centrul de Reeducare un teren sintetic de fotbal, unde sa isi petreaca timpul liber.


VIDEO PROTVPLUS.RO