Avioane de acrobatie, elicoptere militare si MIG-uri au facut show pe cerul Timisoarei. Cei de la sol au fost incantati

Ultima actualizare: 16-07-2014 07:09

Cerul Timisoarei a fost duminica neincapator. Avioane ultrausoare de acrobatie, elicoptere militare si MIG-uri au facut broderii in nori si i-au fascinat pe cei de la sol, care au realizat ca si niste masinarii de razboi pot avea poezie.

Trei avioane de tip MIG 21 Lancer au venit special de la Campia Turzii. Pilotii si-au aratat maiestria timp de 30 de minute.

"E super, le-am asteptat de mult. Stau aici, in zona si nu am mai auzit de mult, imi era dor de sunetul asta. Le-am vazut si de aproape, si din aer", povesteste un spectator.

Si pasionatii de elicoptere au avut ce vedea. Trei aparate de zbor PUMA IAR 330, folosite de obicei in scopuri militare, au fost pentru o zi principalul punct de atractie pentru sute de copii.

"Sa controlezi un elicopter e foarte frumos, imi place, deci este o experienta unica sa poti pilota. Sa fii pilot e si bine, si usor. Mi-ar placea sa fiu pilot", spune un baiat.

Raluca Raileanu este una dintre putinele femei din tara care piloteaza un IAR 330. "Nu pot spune ca e greu sau usor, necesita foarte multa munca si concentrare. Va dati seama ca e un sentiment unic sa fii printre putinele femei care piloteaza un elicopter. E o meserie si o imbratisez cu drag", sustine ea.

La show-ul aviatic au participat si sapte avioane de mici dimensiuni. Cei din public care au tras biletele castigatoare de la tombola au putut sa vada Timisoara de sus. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Aviatiei Romane, care va fi sarbatorita saptamana viitoare in toata tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO