„Perla Moldovei” s-a reinventat. Tot mai mulți turiști redescoperă Slănic Moldova
Cunoscută cândva drept „Perla Moldovei”, stațiunea Slănic Moldova s-a reinventat în ultimii ani şi îşi recapătă vechiul „titlu”.
Tot mai mulți turiști redescoperă locul și aleg Slănicul pentru aerul curat, farmecul aparte, dar mai ales pentru centrele balneare renumite.
Investițiile din ultimii ani sunt cele care au readus la viață, după o perioadă de paragină, această zonă încărcată de istorie și cu o arhitectură deosebită.
Cei care merg acolo pentru tratamente spun că medicii fac adevărate minuni.
Staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa îşi recâştiga strălucirea de altă dată. Izvoarele de apă cu proprietăţi curative atrag foarte mulţi turişti, pentru că acestea au indicaţii pentru diferite afecţiuni.
Turist: „Sunt foarte bune la rinichi, recomandate de medic. Am făcut şi tratament şi mi-a făcut foarte bine”.
Investiţiile în hotelurile moderne atrag an de an mii de turişti, iar aici se pot satisface şi cele mai pretenţioase gusturi.
Andreea Şerban, administrator de hotel: „Avem preţuri începând de la 330 de lei camera matrimonială cu mic dejun şi acces la centrul SPA. Hotelul dispune de bazin cu apă sărată, piscină, cameră cu izvoare, salină şi centru fitness”.
Mâncarea este gătită de un chef cu experienţă, pregătit să încânte ochii şi gusturile turiştilor. Preparatele arată ca într-un concurs de măiestrie, iar clienţii spun că nu au fost niciodată dezamăgiţi.
Chef: „Am pregătit un ton roşu marinat în sos soia, într-o crustă de cânepă”.
Baza balneară a hotelului este căutată de cei care vin aici să-şi trateze diferite afecţiuni. Turiştii spun că rezultatele sunt spectaculoase.
Viorel Vartolomei, turist: „În cinci zile de kinetoterapie deja merg pe picioare şi chiar fără cârje. Este majoră diferenţa”.
Viorica Lucăcel, turistă: „Am aflat că se face kinetoterapie şi am venit pentru ameliorarea durerilor şi într-adevăr după câteva zile s-au ameliorat”.
Ciprian Sămărghiţan, kinetoterapeut: „Baza de tratament a hotelului poate trata cam toate tipurile de afecţiuni traumatice degenerative, afecţiuni geriatrice, inclusiv neurologice”.
Piscina cu apă încălzită este şi ea un punct de atracţie.
Dar în Slănic puteţi sta şi în spaţii de cazare nonconformiste, care respectă restricţiile izolării.
Claudiu Cochior, administrator: „Propunem oaspeţilor noştri un concept inedit, care a prins foarte bine, pentru că limitam interacţiunea cu ei la maxim posibil. Rezervările se fac exclusiv online, practic nu avem recepţie fizică”.
Turiştii basarabeni spun că Slănicul a devenit rapid locul lor preferat de vacanţă.
Virgil Preda, turist: „Vin la Slănic din '82. Aer curat, peisaje frumoase„.
Lidia Munteanu, turistă: „Nu e prima oară, sunt vreo 10 ani, dar e diferenţă foarte mare. Noi am rămas frapaţi când am intrat”.
Şi parcul din staţiune atrage mulţi vizitatori. Iar cei care caută mâncarea tradiţională pot urca până la Stâna Dacilor, pe muntele Bolovanul, unde aşteptările nu le vor fi înşelate.
Bucătar la ceaun: „Un miel crescut aici, la Stâna Dacilor. Vă aşteptam la o gustare autentic românească”.
Investitorii au prins curaj și în ultimii ani au dispărut clădirile abandonate. Fiecare locație încearcă să găsească detaliul care face diferența și care îl determină pe turist să revină aici. Iar numărul mare de vizitatori arată că stațiunea este pe drumul către recunoaștere.
Fie că vin în stațiune pentru tratamente medicale, pentru mâncare tradițională ori preparate pretențioase sau fie chiar şi pentru o simplă plimbare în natură, turiștii par a fi regăsit drumul către Slănic Moldova.