Zapada, liniste si peisaje superbe! Muntii Parang din Hunedoara sunt ca o oaza de relaxare pentru turisti
Zapada, schiuri, 9 partii, liniste si peisaje superbe! Nu vorbim despre o vacanta de vis, in miezul iernii, ci despre una - tot de vis - primavara la munte, la schi.
Mai exact, in Parang, in judetul Hunedoara. Zona este vazuta ca o oaza de relaxare de turistii incantati ca acolo nu dau de cozi infernale si aglomeratie si se pot bucura in liniste de stratul de omat si de peisaje.
Dupa cateva ture pe schiuri, parca nimic nu e mai relaxant decat sa stai si sa privesti peisajul, marturisesc turistii: "In zilele senine, cand stai aici si privesti catre nicaieri, si in nicaieri-ul ala se vad multii Valcan, Retezat, Sureanu, Masivul Parang... merita urcat peste tot."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristian si Ana sunt amandoi bloggeri. Vin des in Parang, fascinati de frumusetea locului. Se plimba pe munte si fac fotografii pe care le posteaza apoi pe internet, ca sa se poata bucura si altii de peisajele splendide. Ca ei sunt sute de turisti, care prefera sa evite aglomeratia din statiunile montane foarte cunoscute. Marian este din Brasov si a venit in zona sa schieze impreuna cu un grup de prieteni.
Marian Draghici, turist: "Aici e putin mai liber. Absolut. De asta am si venit, mai ales ca suntem putin amatori si am zis sa profitam de partia care e mult mai libera ca in Poiana."
Cand e zapada mare, in statiunea Montana Parang se poate ajunge doar cu telescaunul. Sunt doua instalatii, ambele cu statie de plecare in apropiere de Petrosani. Pretul unui bilet este 15 lei.
Stelian Zanet, cabanier: "De anul acesta avem un telescaun nou, toate instalatiile merg. Zapada avem din plin, din ce in ce mai multe locuri de cazare, avem mai multe partii, acesta e mai mult pentru incepatori, dar sunt si medii si cu dificultate."
Ultima coborare cu teleschiul este la ora 16:30. Turistii furati de frumusetea peisajului pot gasi oricand camere libere, la inaltime, in cabane sau pensiuni. Pretul pe noapte, cu mic dejun inclus, e de 50 de lei, iar pentru grupuri este de 30 de lei de persoana, fara masa. Doua nopti de cazare cu pensiune completa costa 160 de lei.