Unul dintre cei mai importanti oameni din Rusia, impresionat de frumusetile Romaniei: "Mamut. Masiv. Memorabil. Monumental"
Romania l-a impresionat pe unul dintre cei mai importanti experti din securitatea cibernetica.
Expertul in securitate cibernetica Eugene Kaspersky a petrecut mai multe zile in Romania, timp in care a vizitat castelele Bran si Peles, dar si Casa Poporului, despre care spune ca este un ”mamut” cu interioare ”foarte comuniste”, si le prezinta pe blogul sau, alaturi de o bogata galerie de fotografii.”Romania este mare prin palatele si castelele ei, fie ele vechi sau noi, mari sau mici, cunoscute sau nu prea”, a scris Kaspersky. El a inceput relatarea cu ”cel mai cunoscut” - castelul contelui Dracula din Transilvania, dupa cum il numeste, relateaza news.ro.
”Este parte dintr-o legenda, desigur, si imi doream de ani buni sa il vizitez”, a mai notat presedintele Kaspersky Lab. El precizeaza ca intre Dracula si Castelul Bran este o legatura ”semi-reala”. ”Cred ca este vorba doar de folclor si nu poti sti niciodata cat de mult este mit. Unii cred ca personajul contele Dracula a fost inspirat de printul valah Vlad Tepes”, mai precizeaza expertul rus in securitate cibernetica.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Eugene Kaspersky ii sfatuieste pe cititori ca, in momentul in care ajung la Castelul Bran, sa solicite un ghid. ”Pentru povestea adevarata, in toata gloria ei, aveti nevoie de un ghid cand vizitati Branul”. Impresionante pentru vizitator au fost, pe langa arhitectura si frumusetea locurilor, istoriile sadice, usile si culoarele secrete. Ghidul, spune Kaspersky, le-a oferit informatii despre castel si Vlad Tepes, dar si povesti amuzante, legende absurde si teorii intrigante. In plus, ghidul le-a spus si un banc ce are in centru trei ”vampiri” faimosi - Frankenstein, Dracula si Mickey Mouse.
A doua oprire a lui Eugene Kaspersky a fost Castelul Peles - ”un monument arhitectonic maret”. ”Poate nu merita sa faceti o calatorie in Romania special pentru el, dar, daca sunteti in Transilvania, mergeti sa-l vedeti”. Eugene Kaspersky face o scurta istorie a primului castel regal din Europa care a beneficiat de electricitate, constructia sa incepand la finalul secolului XIX. ”Peles este unic pentru ca a fost construit in cateva decenii si era high-tech”. Interioarele l-au impreisonat pe vizitatorul rus - sculpturile in lemn, armurile si armele.
Peisajul montan a fost o alta abordare a calatoriei lui Kaspersky. ”Muntii Carpati, Transilvania: iarba verde, fara conexiune la internet, pace, liniste”, mai scrie el, alaturi de o fotografie in care apar culmi muntoase. Aproape de Moeciu de Sus, Eugene Kaspersky a ajuns in Amfiteatrul Transilvania - ”Nu-l cautati pe internet, nu are site” - si a aflat ca pe timp de iarna etse la fel de ”extraordinar si relaxant”.
”A fost prima data cand am mancat ciuperci negatite. A trebui sa imi arate un roman ca se poate. S-au dovedit sa fie foarte gustoase, dar nu incercati fara sa aveti alaturi un expert (daca alegeti una otravitoare?)”, a mai povestit Kaspersky. Rusul s-a aratat incantat si de mancarea gustata aici, precum si de palinca.
Ajungand la Bucuresti, Eugene Kaspersky a vizitat Casa Poporului. ”Aparent, a doua cladire ca marime din lume, dupa Pentagon. Grandioasa. Se pare ca intreaga natie a ajutat la construirea ei - 700 de arhitecti, 20.000 de muncitori. Au fost folosite doar materiale de origine romana, doar usile au fost daruite de presedintele Zairului. A lasat Romania fara marmura - toata a fost folosita pentru acest palat”.
Interioarele sunt, dupa cum spune Kaspersky, colosale, dar si ”foarte comuniste”. ”Oare cum curata covoarele”, se intreaba vizitatorul. ”Scarile din marmura sunt construite special pentru pasul mic al lui Ceausescu”. ”Palatul este atat de mare incat am apucat sa vedem intr-o ora de plimbare doar 7% din el, dupa cum ne-a spus ghidul la final”, a mai relatat Kaspersky, care a incheiat: ”Mamut. Masiv. Memorabil. Monumental”. In post scriptum, Eugene Kaspersky afirma ca nu a reusit sa afle ce reprezinta monumentul din Piata Revolutiei - Memorialul Renasterii.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI!