Un complex balnear din România, reconstruit de la zero, a fost redeschis. Era asaltat de turiști în anii '80
Celebre în toată România în perioada interbelică și cu mare aflux de turisti în anii '80, băile sărate de la Ocna Mureș, din Alba, au suferit un declin puternic după revoluție, dar acum au toate șansele să-și recapete faima.
Patru ani au durat lucrările la noul complex balnear, construit de la zero, iar investiția a depășit 8 milioane de euro. Sâmbătă, la inaugurare, a fost mare înghesuială.
Dornici să se relaxeze în bazinele băilor sărate de la Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune balneară din România, turiștii au stat la coadă ca să poată intra. Unii au venit chiar și cu două ore mai devreme ca să fie primii.
Femeie: „Suntem foarte încântați că s-a făcut și la noi ceva frumos”.
Reporter: De nerăbdare ați venit cu două ore înainte?
Femeie: „Da, da de nerăbdare”.
Reporter: De cât timp ați venit?
Bărbat: „De la ora 9, suntem printre primii, pentru orașul Ocna Mureș ceva foarte important, o investiție enormă și locuri de muncă”.
După ce și-au luat brățările care le asigura accesul în interiorul complexului, oamenii s-au bucurat de bazinele cu apă sărată și dulce, dar și de jacuzzi.
Femeie: „Distanța de acasă până aici este undeva de 45 de km, deci e foarte aproape. Am ales să vin aici pentru că e un loc nou, frumos și relaxant. Cel cu temperatura de 36-38 de grade e preferatul meu”.
Bărbat: „Sunt din Timișoara și aștept deschiderea băilor de un an de zile”.
Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Din prima zi avem foarte mulți clienți, asta înseamnă că oamenii sunt curioși să vadă ce pot oferi aceste băi. Avem partea de agrement cu bazine de apă dulce, apă sărată, sauna umedă, sauna uscată, avem partea medical unde sunt mai multe proceduri, cabinete medicale”.
Teodora Miron, medic: „Avem o gamă variată de proceduri de la fizioterapie, electroterapie, chineto-terapie principalele patologii pentru care le putem folosi sunt cele degenerative, inflamatorii, post-traumatic, neurologice, dermatologice”.
Un bilet pentru o zi costă 60 de lei în timpul săptămânii și 70 de lei în weekend. Cu o tradiție de peste 100 de ani, băile sărate vor transforma mica localitate într-o perlă a Transilvaniei, speră autoritățile. Cum zona se va dezvolta, autoritățile vor să construiască un hotel în apropiere.