Un colț de Rai la marginea României, tot mai căutat de turiști: „E cel mai fain loc în care am fost”

Dată publicare: 17-07-2020 18:34
Dată actualizare: 17-07-2020 19:54


Pentru cei care iubesc liniștea absolută, răsăritul pe mare și apusul în Delta Dunării, există Gura Portiței, un loc care s-a transformat spectaculos în ultimii ani.

 

Mâncarea pescarilor este delicioasă, locurile de cazare s-au înmulțit și au apărut inclusiv bungalouri, în cazul în care sunteți pretențioși din fire. De aici se fac plimbări pe canale, așa că aveți toate șansele să vedeți de aproape splendidele păsări ale Deltei.

La Gura Portiței, marea are o culoare inconfundabilă. Locul este scăldat de soare de la răsărit până la apus.

Turist: „E o zonă ruptă de realitate și de partea cu zgomot. Putem să spunem că este o bucată de Rai, ruptă din Rai. Cele două combinații dintre Delta brusc trecere prin mare și această limbă de pământ aici este foarte frumoasă."

Dacă iubiți să stați în natură, pentru cazarea la cort o să dați cinci lei pe zi, taxa de campare.

Turist: „E cel mai fain loc în care am fost în vacanță în România. Dacă vrei să mergi la mare, ești la mare, dacă vrei să pescuiești, poți să te duci să pescuiești în lac, dacă vrei să vezi pelicani..."

Turist: „Nu știu cât stau. Nici nu vreau să știu cât stau. E un mod de ați petrece vara la câte stele vrei tu."

Turist: „Simți că eșți liber de toate, de griji, de absolut orice pe lumea asta. Gura Portiței e deschisă mereu pentru orice. E o portiță deschisă pentru toată lumea!"

În cazul în care vreți să vă petreceți vacanța la complexul turistic din Gura Portiței, trebuie să plățiți pentru un pachet complet, cu toate mesele incluse, 180 de euro pe noapte.

Toader Petre, bucătar: „Avantajul gastronomic al acestei locații este că avem apă dulce aici și în cealaltă parte apă sărată."

Cristian Gricore, director complex: „Parte din pește îl pescuim noi. Avem talianul propriu, aici, la Gura Portiței. Peștele este 100 % local, iar celelalte materii prime, brânzeturi, cărnuri sunt, zicem noi, 100% dobrogene."

De la Gura Portiței turiștii pot face plimbări în Deltă, cu vaporașe, hidrobiciclete sau caiace.

Ca să ajungeți la Gura Portiței, primul popas îl veți face la Jurilovca, unde vă lăsați mașina, ca să vă continuați drumul cu barca. Lipovenii vă așteaptă, însă nu vă gândiți doar la căsuțe tradiționale, pentru că în zonă au apărut și bungalouri.

Turist: „Ce mă atrage în mod special este faptul că zona nu este bombardată de turiști, cum e Valea Prahovei sau cum e Mamaia. Mă atrage mâncarea, care e fantastică."

Daniel a reamenajat o așezare pescărească aflată în paragină, iar acum primește turiști.

Daniel Parmac, administrator pensiune: „Sperăm că turiștii care ne calcă pragul să se bucure la noi de plimbările pe care le putem face către Gură Portiței, către Deltă."

În pensiunile din Jurilovca sau din satele vecine, gazdele nu cer mai mult de 350 de lei pentru o noapte de cazare cu pensiune completă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO