Delta Dunării a întâmpinat primii turiști străini de anul acesta. De ce experiențe au avut parte

Dată publicare: 12-07-2020 18:39
Dată actualizare: 12-07-2020 20:14


La Tulcea au fost întâmpinați duminică primii turiști străini aduși anul acesta de un vas de croazieră. După ce s-au plimbat pe faleză, oaspeții au avut ocazia să meargă în Delta Dunării, pe care o știau doar din poze.

Înainte de pandemie, în Tulcea ajungeau aproape 70 de vase de croazieră cu turiști străini în fiecare lună.

Turiştii vin din Germania şi au trecut până acum prin Austria, Ungaria şi Bulgaria. Au fost întâmpinaţi în Tulcea pe acorduri de vals. Obosiţi de drum, au păşit cu sfială pe faleză, dar au prins elan îndată ce au auzit fanfară.

După ce momentul a fost imortalizat, oamenii s-au îmbarcat spre canalele Deltei. Ziua însorită a scos din cuiburi pelicanii, egretele şi cormoranii, care au animat peisajul.

Turistă: “Mi-a plăcut liniştea, tonusul deltei şi păsările, bineînţeles, iar asta mă face să nu regret excursia. Am programat acesta croazieră încă din ianuarie, a apărut momentul pandemiei şi, la un moment dat, mă temeam că nu vom mai merge.”

Înainte de pandemie, portul din Tulcea era asaltat de turişti. În 2019, în cele şase luni de sezon, au acostat patru sute de vase de croazieră.

Leontin Șerbănescu, operator turism: “E un restart. Touroperatorul a făcut mari eforturi pentru a organiza voiajul către Delta Dunării, în condiţii speciale de siguranţă, condiţii pe care le oferim şi noi turiştilor, pe tot parcursul şederii în România.”

Primii turişti străini care au venit cu croazieră în Tulcea ajung mâine în Bucureşti, unde vor vizita inclusiv Palatul Parlamentului.

Tags: deltă, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO