Turism inedit, în Japonia. Oamenii se pot caza în capsule care plutesc pe apă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Oferta pare să fie tot mai surprinzătoare atunci când vine vorba de cazare şi turism.De pildă, un parc tematic din Japonia îşi va găzdui vizitatorii în capsule sferice care plutesc pe apă.

Deocamdată, acestea sunt ancorate la mal, dar pe viitor turiştii s-ar putea îmbarca seara şi ar putea călători în hotelurile plutitoare, trase de bărci. O asemenea experienţă nu va fi, însă, deloc ieftină.

Cu un diametru de 6,4 metri, capsulele au formă sferică, pentru a minimaliza tangajul şi a reduce spaţiul necesar la chei. Învelişul e făcut din plastic uşor, consolidat cu fibre rezistente.

Fiecare capsulă are o cameră de oaspeţi de 30 de metri pătraţi la primul etaj şi o punte pe care se poate face plajă, la al doilea etaj. Capsulele au toate dotările unei camere de hotel obişnuite: baie, televizor, aer condiţionat. Iar apa şi electricitatea vin din unităţi de stocare aflate la baza structurii.

Hideo Sawada, preşedintele companiei: „Urmează să testăm în ce măsură capsulele sferice au tangaj pe mare şi care e gradul de disconfort resimţit."

Capsulele nu sunt făcute doar pentru a sta la chei, ci şi pentru a fi trase de barcă, pe distanţe scurte. Ele vor fi inaugurate oficial în luna mai, iar preţul va fi de aproximativ 940 de dolari pe noapte, în plin sezon.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO