Prețurile pentru o vacanță de Paște la munte sau pe litoral

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

În mai puţin de o lună vom sărbători Paștele sau Învierea Domnului, iar mulţi români vor petrece departe de casă, cu atât mai mult cu cât anul acesta este posibil să primească încă o zi liberă de la stat: Vinerea Mare.

La modă sunt acum hotelurile eco de la munte, în care nu se înghesuie toată lumea. Cei care iubesc marea necondiţionat şi-au făcut şi ei rezervare, ca să fie siguri că mai prind locuri.

Cu cetăţi, biserici fortificate şi peisaje unice, satele Transilvaniei sunt ideale pentru un Paște în tihnă. Astfel, turiştii se pot plimba în voie pe jos, cu bicicleta ori căruţa, ca să trăiască pe viu viaţa la ţară. Tot aici au ocazia să prindă arta încondeiatului ouălor.

Pentru 4 nopţi cu tot confortul şi activităţi recreative, gazdele cer între 700 şi 1000 de lei de persoană, însă au gratuităţi pentru copiii până-n 7 ani.

La hotelurile de patru şi cinci stele din Poiana Braşov, o să daţi 2000 de lei de persoană, dar beneficiaţi de pensiune completă, SPA şi petreceri tematice.

De Paşte, în schimb, chiar dacă nu e vreme de plajă, o să fie suficient de plăcut cât să se deschidă terasele. Curăţenia de primăvara a început deja. Opt hoteluri vor fi deschise de Paşte.

O vacanţă all inclusive de 3 zile costă în sudul litoralului între 1200 şi 2000 de lei de persoană, însă în nord trece 4.500 de lei.

Din meniu nu vor lipsi bucatele tradiţionale: mielul, ouăle şi drobul.

Anul acesta, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 8 aprilie, cu o săptămână după Paștele catolic. Românii vor avea liber prima şi a doua zi de Paşte, însă ar putea beneficia şi de a treia zi libera, în Vinerea Mare, dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga proiectul de lege adoptat în acest sens de Parlament.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO