Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară

×
Codul embed a fost copiat

Două italience şi-au propus să îi obișnuiască pe oamenii care alungă insectele cu preparate făcute din aceste creaturi. Curioşii sunt invitaţi să se familiarizeze treptat cu gustul.

Şi, neavând un restaurant, tinerele organizează cinele chiar la ele acasă.

Giulia Maffei pregăteşte un platou cu antreuri pentru oaspeţii care o aşteaptă în sufragerie. Sunt canape-uri cu cremă de tofu peste care adaugă o pastă făcută din greieri.

Giulia Maffei, biolog: „Insectele fac parte din cultura noastră încă din Antichitate. Vechiul Testament face distincţia între insectele comestibile şi cele necomestibile, iar vechii greci şi romani le mâncau regulat."

Una specialistă în entomologie, alta în gastronomie, cele două milaneze vor să promoveze entomofagia, adică mâncatul insectelor. Ele spun că reprezintă o alternativă sănătoasă şi sustenabilă pentru hrana tradiţională, fapt confirmat de Organizaţia Mondială pentru Alimentaţie.

Citește și
angelina jolie getty
Angelina Jolie a mancat greieri si tarantule cu copiii ei, in Cambodgia. "Paianjenii sunt de fapt chiar buni." VIDEO
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Giulia Tacchini, designer de mâncare: „E un demers de familiarizare cu ideea de instecte în farfurie. Îi ajutăm pe oaspeţii noştri să descopere încet-încet insectele, aşa că la început nu le servim întregi."

Aşadar, insectele îşi fac apariţia gradat în meniul cu cinci feluri. Mai întâi presărate peste preparate tradiţionale italieneşti şi abia spre sfârşit întregi şi uşor de recunoscut. Greierii marinaţi sunt serviţi drept garnitură pentru felul principal, iar viermii de ceară - într-un desert cu îngheţată.

Client: „Mi-a plăcut greierele, în special textura, e foarte crocant. Am crezut că n-o să fiu în stare să mănânc, dar până la urmă am reuşit şi mi-a plăcut şi textura şi gustul."

Clientă: „Încă nu-mi vine să cred ce am gustat. Când mă uit la poze, întreaga poveste mi se pare complet absurdă. Părinţii mei m-au întrebat dacă sunt nebună să gust aşa ceva."

Persoanele care vin la cinele organizate de cele două milaneze sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, curioşi să încerce lucruri noi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Insectele, o obişnuinţă în meniurile restaurantelor din România. Resursele planetei, pe cale de dispariţie
Insectele, o obişnuinţă în meniurile restaurantelor din România. Resursele planetei, pe cale de dispariţie

Greieri, lăcuste, viermi, şi molii, oricât ne-ar fi de greu, nu ar strica să ne învăţăm cu ideea că vom ajunge să mâncăm şi aşa ceva.

Angelina Jolie a mancat greieri si tarantule cu copiii ei, in Cambodgia.
Angelina Jolie a mancat greieri si tarantule cu copiii ei, in Cambodgia. "Paianjenii sunt de fapt chiar buni." VIDEO

 Angelina Jolie a gatit tarantule pentru ea si copiii ei, in Cambodgia, intr-o emisiune de televiziune ce a fost transmisa in direct de BBC, informeaza contactmusic.com.

Ideea de afaceri cu care doi tineri din Danemarca vor sa dea lovitura. Sucul de greieri cu care i-au cucerit pe gastronomi
Ideea de afaceri cu care doi tineri din Danemarca vor sa dea lovitura. Sucul de greieri cu care i-au cucerit pe gastronomi

Doi tineri din Danemarca si-au dus preocuparea pentru protectţia mediului si hrana sustenabila la un alt nivel.

Momeala pentru peste devine hrana pentru om. Noile alimente aprobate de Parlamentul European: lacuste, greieri si viermi
Momeala pentru peste devine hrana pentru om. Noile alimente aprobate de Parlamentul European: lacuste, greieri si viermi

Greieri, lacuste, viermi si molii pe toate le-am putea cumpara in curand, din magazine, ca sa le mancam.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.