Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Martie 2018 09:01
Categorie: Travel

Două italience şi-au propus să îi obișnuiască pe oamenii care alungă insectele cu preparate făcute din aceste creaturi. Curioşii sunt invitaţi să se familiarizeze treptat cu gustul.

Şi, neavând un restaurant, tinerele organizează cinele chiar la ele acasă.

Giulia Maffei pregăteşte un platou cu antreuri pentru oaspeţii care o aşteaptă în sufragerie. Sunt canape-uri cu cremă de tofu peste care adaugă o pastă făcută din greieri.

Giulia Maffei, biolog: „Insectele fac parte din cultura noastră încă din Antichitate. Vechiul Testament face distincţia între insectele comestibile şi cele necomestibile, iar vechii greci şi romani le mâncau regulat."

Una specialistă în entomologie, alta în gastronomie, cele două milaneze vor să promoveze entomofagia, adică mâncatul insectelor. Ele spun că reprezintă o alternativă sănătoasă şi sustenabilă pentru hrana tradiţională, fapt confirmat de Organizaţia Mondială pentru Alimentaţie.

Giulia Tacchini, designer de mâncare: „E un demers de familiarizare cu ideea de instecte în farfurie. Îi ajutăm pe oaspeţii noştri să descopere încet-încet insectele, aşa că la început nu le servim întregi."

Aşadar, insectele îşi fac apariţia gradat în meniul cu cinci feluri. Mai întâi presărate peste preparate tradiţionale italieneşti şi abia spre sfârşit întregi şi uşor de recunoscut. Greierii marinaţi sunt serviţi drept garnitură pentru felul principal, iar viermii de ceară - într-un desert cu îngheţată.

Client: „Mi-a plăcut greierele, în special textura, e foarte crocant. Am crezut că n-o să fiu în stare să mănânc, dar până la urmă am reuşit şi mi-a plăcut şi textura şi gustul."

Clientă: „Încă nu-mi vine să cred ce am gustat. Când mă uit la poze, întreaga poveste mi se pare complet absurdă. Părinţii mei m-au întrebat dacă sunt nebună să gust aşa ceva."

Persoanele care vin la cinele organizate de cele două milaneze sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, curioşi să încerce lucruri noi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Insectele, o obişnuinţă în meniurile restaurantelor din România. Resursele planetei, pe cale de dispariţie
Insectele, o obişnuinţă în meniurile restaurantelor din România. Resursele planetei, pe cale de dispariţie
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Află cum ești in functie de zodie, familist sau aventurier?

16:30
VORBESTE LUMEA
Care sunt jucăriile potrivite pe care trebuie să le cumperi copilului tau. Specialistul Marius Zanfir ne vorbește
Unele jucării pe care le dăruim copiilor, pot face mai mult rau decat bine. Tu stii sa gestionezi aceasta situatie?

08:09
VORBESTE LUMEA
METEO: Cum e vremea astăzi?
Temperaturile maxime vor fi între 5 și 15 grade celsius

00:42
VORBESTE LUMEA
Esența parfurmurilor: bio, artizanale si permise copiilor
Știai ca au roluri terapeutice?

03:10
VORBESTE LUMEA
Cea mai simplă rețetă de ruladă cu portocale. Florența ne învață!

02:30
LA MARUTA
Anamaria Prodan, la terapia vampir și terapia cu laser
Anamaria Prodan, tratament pentru păr: "L-am nenorocit o viață!"

05:13
LA MARUTA
Cel mai recent clip al lui Pepe, în topurile online
Într-o oră era gata piesa! Totul a mers bine.

10:20
LA MARUTA
Robert Tudor, la conferința mondială a magicienilor
Magicianul de care s-a îndrăgostit Robert Tudor

02:24
LA MARUTA
Sorin Stratulat și mama lui, povești de familie
Sorin Stratulat, cu mama la ședința cu părinții

09:38
LA MARUTA
Cătălin Măruță vă arată România de pâine. Speak face pâine romană cu Viviana Mârza
Dacă ai o rețetă deosebită de pâine, cu o poveste specială, scrie-ne pe pagina noastră

05:34
masca venetia
Ritual reînviat de turişti, în Veneţia. De ce poarta măşti în această perioadă
Turiști atrași de faleză de vremea caldă. Când se întorc temperaturile negative pe litoral
Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”
Rochii strălucitoare și măști în București. Atmosferă de carnaval "ca la carte"
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta
turistica
Sporturi extreme și plimbări cu sania trasă de câini, la munte. Cât plătesc turiștii
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"
Surpriza de care vor avea parte turiștii care ajung joi la Castelul Bran
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor
Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat