Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară
Două italience şi-au propus să îi obișnuiască pe oamenii care alungă insectele cu preparate făcute din aceste creaturi. Curioşii sunt invitaţi să se familiarizeze treptat cu gustul.
Şi, neavând un restaurant, tinerele organizează cinele chiar la ele acasă.
Giulia Maffei pregăteşte un platou cu antreuri pentru oaspeţii care o aşteaptă în sufragerie. Sunt canape-uri cu cremă de tofu peste care adaugă o pastă făcută din greieri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Giulia Maffei, biolog: „Insectele fac parte din cultura noastră încă din Antichitate. Vechiul Testament face distincţia între insectele comestibile şi cele necomestibile, iar vechii greci şi romani le mâncau regulat."
Una specialistă în entomologie, alta în gastronomie, cele două milaneze vor să promoveze entomofagia, adică mâncatul insectelor. Ele spun că reprezintă o alternativă sănătoasă şi sustenabilă pentru hrana tradiţională, fapt confirmat de Organizaţia Mondială pentru Alimentaţie.
Giulia Tacchini, designer de mâncare: „E un demers de familiarizare cu ideea de instecte în farfurie. Îi ajutăm pe oaspeţii noştri să descopere încet-încet insectele, aşa că la început nu le servim întregi."
Aşadar, insectele îşi fac apariţia gradat în meniul cu cinci feluri. Mai întâi presărate peste preparate tradiţionale italieneşti şi abia spre sfârşit întregi şi uşor de recunoscut. Greierii marinaţi sunt serviţi drept garnitură pentru felul principal, iar viermii de ceară - într-un desert cu îngheţată.
Client: „Mi-a plăcut greierele, în special textura, e foarte crocant. Am crezut că n-o să fiu în stare să mănânc, dar până la urmă am reuşit şi mi-a plăcut şi textura şi gustul."
Clientă: „Încă nu-mi vine să cred ce am gustat. Când mă uit la poze, întreaga poveste mi se pare complet absurdă. Părinţii mei m-au întrebat dacă sunt nebună să gust aşa ceva."
Persoanele care vin la cinele organizate de cele două milaneze sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, curioşi să încerce lucruri noi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!