Cârciumarii de la munte au început să taie porcii. Turiștii se înghesuie la șorici
În stațiunile de la munte s-a băut și s-a mâncat bine, duminică, dacă ne gândim că mulți cârciumari au tăiat deja porcul și i-au poftit pe turiști să se înfrupte din șoriciul abia pârlit.
Au urmat carnea prăjită în untură la foc de lemne și țuica fiartă, numai bună să alunge frigul.
Acoperit cu fân, porcul a fost pârlit încetișor, după care cei din public au fost poftiți să se înfrupte din șorici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: "Care e cea mai bună parte?”
Turist: ”De pe fund, normal, fundul e cel mai moale și mai fraged, muști mai ușor din el".
Alături, s-au rumenit jumări, de-ți lăsa gura apă, dar și vestita pomană a porcului. Ca să iasă perfectă trebuie să stea pe foc măcar 45 de minute - spun bucătăresele cu experiență.
Bucătăreasă: "După aceea punem condimentele, cârnat, la sfârșit usturoiul și apoi mămăliga" .
Până una alta, pe mese au tronat platouri cu tot soiul de minunății.
Cei care au băut și țuică fiartă s-au prins imediat în hore. Stau mărturie fotografiile de pe Facebook.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, turisti, munte, porc, statiuni, sorici, jumari,
Dată publicare:
09-12-2018 17:46