Stațiunea unde merg tot mai mulți turiști. Un pachet de două nopți costă 400 de lei

Ultima actualizare: 07-03-2020 13:59

Turismul balnear devine o afacere profitabilă tot anul. Peste 4.000 de turiști, majoritatea cupluri, își vor petrece week-end-ul de 8 martie în stațiunea Băile Felix.

Este un cadou foarte bine primit de doamne, spun proprietarii de hoteluri și pensiuni, care au acum un grad de ocupare de sută la sută.

Au pregătit pentru oaspeți mai multe surprize, dar și reduceri de aproape 30%.

De 8 martie, hotelierii din Băile Felix spun că majoritatea locurilor sunt ocupate. Cele mai multe grupuri de turişti vor petrece până duminică.

Turist: "N-am mai fost de 8 martie, e o premieră. Ofertă foarte bună, interesantă, tentantă."

Reporter: Vă place la apă caldă de 8 martie?
Turistă: Sigur, sigur. Excelent. Abia aştept să testez bazinele.

Unii turişti vin în fiecare an de 8 martie în staţiune, încântaţi de apele termale.

Cristian Tăutu, PR operator turistic: "Hotelierii s-au pregătit şi în Băile Felix cu pachete speciale cu ocazia weekendului de 8 martie, aceste pachete cuprinzând şi petreceri cu spumă, echipe de animaţie pe partea de dans şi, pentru cei mici, avem ateliere de creaţie pentru tot weekendul."

Preţul pentru un pachet de două nopți, în funcţie de numărul de stele al hotelului, variază de la 414 la 890 de lei pentru o persoană.

La un alt complex balnear din staţiune, turiştii care şi-au luat pachete de 8 Martie au început deja să se cazeze.

Turist: Pentru 8 Martie am venit cu nevestele, cu copiii, pentru relaxare la Băile Felix.
Reporter: Deci cadou la doamne!
Turist: Cadou la doamne, da.

Dumitru Fechete, director complex balnear: "E o perioadă specială, de 8 Martie, şi-atunci ne-am gândit să facem nişte pachete care includ cazare, servicii de masă, o masă festivă şi o petrecere cu spună în cadrul aquaparcului/În ultimii ani prefera aceste pachete pentru că le oferă servicii complete şi reduceri, destul de consistente/Un discount cuprins undeva între 25 şi 30%."

Preţul pachetelor de două nopţi, la acest complex, a fost între 650 şi 700 de lei pentru o persoană. Şi aici gradul de ocupare este de sută la sută.

Anul trecut, turismul balnear a bătut recordul, cu încasări şi profituri fără precedent de peste 8 milioane de euro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO