Spectacol pe litoral. Marea trece de la nuanțe de ruginiu la turcoaz și la albastru intens. „E absolut wow”
Este spectacol în aceste zile pe litoral, unde marea trece cu ușurință de la nuanțe de ruginiu la turcoaz și albastru intens. Iar tabloul amuțitor de frumos este completat miile de maci de un roșu sangeriu, care străjuiesc malul.
Turiștii s-au grăbit să surprindă imagini de vis. Specialiștii spun că marea s-a colorat astfel datorită argilei de la țărm și a unor alge.
De la înălțime se observă cel mai bine culorile. Lângă mal, marea este arămie, iar câțiva metri în larg se transformă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cea mai spectaculoasa priveliște este între Costinești și 23 august. Aici coasta este acoperită de maci înfloriți, iar marea ne întâmpină cu trei culori - ruginiu, turcoaz și albastru marin.
Câțiva turiști care au văzut imagini pe rețelele sociale, au considerat că priveliștea merită o călătorie de câteva sute de kilometri. Odată ajunși la mare, au admirat peisajul minute în șir, apoi au făcuti numeroase fotografii.
Turist: „Am venit special. Am văzut-o în 2 culori, dar așa nu, ne-a plăcut mai ales de sus se vede mirific, e foarte frumos”.
Turist: „Am venit pentru maci, am venit pentru mare. Frumos, spectaculos, frumos”.
Incusiv cei care s-au nimerit în zonă nu s-au mai dat duși de pe faleză.
Adolescentă: „E absolut wow. Am venit inițial să stăm cu niște prieteni, însă nu mai pot să stau în casă, îmi place foarte mult să stau la mare, afară”.
Arămiul din apropierea țărmului este dat de solul argilos care se macină.
Florin Timofte, director INCDM Constanța: „Se întâmplă fenomenul în zona cu falezele de pământ, datorită eroziunii o parte din aceste argile ajung în mare și dau această culoare roșcată, roșiatică apei în zona de mica adâncime”.
Apoi intră în scenă algele.
Adrian Bîlbă, biolog marin: „Acuma este o apă nici prea rece nici prea caldă, undeva la 15 grade care favorizează cocolitoforele aceste alge ce se înmulțesc în acest ecart. Care dau culoarea turcoaz”.
Peisajul poate fi admirat și în zilele următoare, mai ales ca vremea rămâne frumoasă.