Reacția unor turiști din India după ce au vizitat pentru prima dată Transfăgărășanul
Transfăgărășanul a fost deschis oficial şi astfel a început sezonul de vară în munţii Făgăraş. Spectaculosul drum va rămâne deschis până pe 1 noiembrie.
Traseul leagă judeţele Argeş şi Sibiu, urcă până la 2000 de metri altitudine şi este plin de comori. Lacul Vidraru, Lacul Bâlea, vârfurile Negoiu şi Moldoveanu reprezintă principalele puncte de atracţie.
Trei prietene din Slovacia se numără printre primii vizitatori din acest an.
"Totul aici e impresionant! Fiecare moment, fiecare metru străbătut, priveliştea. Suntem tare fericite să ajungem aici şi să vedem drumul ăsta", a transmis una dintre ele.
Alţi turişti, din India, au descoperit acest traseu pe internet. Au fost atât de fermecaţi încât au venit până aici.
"E incredibil şi atât e frumos! E ca în munţii Himalaya şi e foarte fain! E însă cam frig acum şi nu suntem obişnuiţi cu asemenea temperaturi", au transmis aceștia.
La fel de mult au călătorit şi doi argentinieni, soţ şi soţie.
"Legat de acest drum, Transfăgărășan, nici nu îmi găsesc cuvintele să-l descriu, cât de minunat e totul: drumul, munţii, tot ce am văzut, a fost o dragoste la prima vedere. E un drum de cinema, desprins din filme", au spus încântați turiștii.
Şoseaua şerpuită te poartă încet spre Bâlea Lac. Odată ce ai lăsat maşina, poţi da o raită printre tarabele aşezate la intrarea în tunel.
Turiştii spun că preţurile sunt rezonabile. De la 5 lei un ştiulete de porumb fiert sau prăjit pe jar până la 45 de lei kilogramul de pastramă sau de cârnaţi afumaţi. Brânza şi caşcavalul afumat costă cel puţin 25 de lei kilogramul.
După o gustare vă puteţi îndrepta spre lacul Bâlea şi cabanele de pe maluri. Un prânz îndestulat costă în jur de 30 de lei. Cine vrea să rămână peste noapte va plăti pentru o cameră dublă în jur de 160 de lei. Camparea în zonă este posibilă iar taxa este de la 15 lei pentru un cort.
''Lacul e fantastic, munţii care înconjoară căldarea, se poate pleca la trasee mai lungi, spre Vârful Negoiu, Vârfu Moldoveanu de aici", explică Leo Klingeis, administratorul unei cabane.
"Noi am venit tocmai de la Chişinău să îl vedem şi ne-a recomadat cineva, e mega fain! Foarte spectaculos!", spune un tânăr.
"A fost foarte fain să ajungem aici printre primii. Am luat şi o porţie de clătite şi câte o bere, au mers de minune, o alegere bună, lumea foarte amabilă!", au transmis alte turiste.
Construcţia Transfăgărășanului a început în decembrie 1969 şi a fost finalizată în 1974. Drumul va rămâne deschis circulaţiei 4 luni.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!