Primele ninsori la munte, bucurie pentru turiști. „Am fost la patinoar, ne-am dat cu sania”

27-12-2019 17:02

E frig, e frumos, e zăpadă, repetă fericiți turiștii care au ajuns la munte. A nins puțin pe văi și prin stațiuni, dar mai mult pe creste, iar schiorii s-au grăbit să testeze pârtiile, acolo unde au putut.

Și cum din această seară iarna își intră în drepturi, mulți se gândesc să-și prelungească sejurul cumva, deși greu se mai găsesc locuri în pensiuni.

Chiar dacă tremură, o doamna se bucură de priveliște. La fel că ea, schiorii care au urcat plini de nădejde la Cota 2000 din Sinaia.

Schioare: „Cred că nici nu mai trebuie cuvinte, este minunat, a nins, soare, zăpadă bună, este frig afară, zăpadă este rece, este minunată. Simțim că e iarnă, în sfârșit!”

Schior: „Profităm acuma de timp, e bun, profităm din plin de dimineață până seara.”

Turist: „E super dar e vânt puternic, îți afectează vizibilitatea. Dar în rest e bine simți așa o diferența de 30, nu 20 de grade între ieri și astăzi."

Poiana Brașov a fost plină de turiști vineri. Chiar dacă încă nu se poate schia, săniile au alunecat în voie pe peticele de zăpadă. Cu puțin ajutor din partea părinților, ce-i drept.

Femeie: „Am fost la patinoar, ne-am dat cu sania, ne-am plimbat, foarte mișto.”
Reporter: „Zăpadă?”
Femeie: „Mai puțină, dar e ok.”

Atracția zilei a fost însă gheața de pe alei, de care turiștii au profitat din plin.

Copil: „Este foarte frumos aici, este atmosferă foarte frumoasă. Am fost cu telecabina și ne-am dat sus pe pârtie.”
Turist: „Alunecăm, alunecăm. Am venit cu copiii și măcar atât de sărbători.”

Acești turiști veniți tocmai din Africa de Sud vizitează pentru prima dată România.

Turist străin: „Am decis să venim aici pentru zăpadă. Am fost în Austria, Viena, dar nu era zăpadă deloc, așa că am venit aici. E foarte frumos, totul e bine întreținut, oamenii chiar sunt prietenoși. Totul, cultură, mâncarea.”

Copil străin: „O să merg să mă dau pe pârtie, mă bucur de zăpadă. Oamenii sunt foarte de treabă și mâncarea…îmi place la nebunie.”

Tot pentru zăpadă au venit în România și turiști americani din Texas. Chiar dacă încă e puțină, speră ca până la finalul celor patru zile , cât vor rămâne la munte, să ningă mai mult.

Turist străin: „Noi în Texas nu avem așa munți și copaci. Sunt doar dealuri și ferme. E foarte diferit. Și nu avem deloc zăpadă.”

Meteorologii vin cu vești bune pentru turiști: începând de vineri noapte va ninge și chiar va fi viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, iar de sâmbătă dimineață și în Moldova.

Tags: munte, zapada, turisti,


VIDEO PROTVPLUS.RO