Mai multe capodopere expuse la Luvru, afectate grav de o furtuna. Ce se va intampla acum cu ele


Ultimul update: Marti 18 Iulie 2017 07:20
Data publicarii: Sambata 15 Iulie 2017 10:51
Categorie: Stiri externe
Luvru

Mai multe picturi expuse la Muzeul Luvru din Paris au suferit stricaciuni in urma unei furtuni violente care a avut loc in capitala franceza sambata trecuta, a anuntat institutia intr-un comunicat, scrie AFP.

”In Salle des sept-Cheminées, au putut fi observate pete de apa pe doua dintre «Les Quatre Saisons» ale lui Nicolas Poussin («Primavara» si «Toamna») si pe o opera a lui Jean-François de Troy, «Le Triomphe de Mardochée»”, se arata in comunicat.

Aceste tablouri au fost imediat inlaturate din sala si conducerea muzeului asteapta acum raportul restauratorilor pentru a sti care este starea lucrarilor.

Alte trei tablouri, semnate Georges de La Tour si Eustache Le Sueur, au fost scoase din sala in care erau expuse (pictura franceza de secol XVII), din cauza urmelor de umiditate care au fost gasite pe peretii acesteia, informeaza news.ro.

Infiltratiile de apa au dus la inchiderea mai multor spatii si la evacuarea preventiva a unor opere de arta apartinand departamentului pictura si unele provenind din cel de antichitati egiptene.

Sursa: News.ro

Tags: luvru, picturi, furtuna,

VIDEO PROTVPLUS.RO