Pârtiile pe care se poate schia, în ciuda temperaturilor ridicate. Stațiunile cu un strat consistent de zăpadă
Începe weekendul, iar iubitorii sporturilor albe sunt cu echipamentul pregătit la ușă, gata să se lanseze pe pârtii. Doar că vremea caldă din ultimele zile a cam stricat zăpada.
Se întâmplă în special la altitudini mai mici, sau acolo unde temperaturile au urcat foarte mult și nici măcar tunurile nu au putut să ajute.
Sunt totuși multe locuri unde stratul rezistă și se poate schia în voie. Iată câteva dintre ele:
La cota 2000, în Sinaia, pârtiile s-au umplut de vineri, chiar dacă a fost ceață și a bătut vântul.
Unii turiști au venit doar pentru o zi, ca să se bucure de pârtii în tihnă. Cei care vor să rămână peste noapte, trebuie să știe că prețurile pentru cazare au scăzut.
Paul Popa, Centrul de Informare și Promovare Turistică Sinaia: „Procentul este important la unele dintre ele este și peste 50%, dar în general media de scădere generală este de 30-45%.”
În Azuga, tunurile de zăpadă au făcut minuni pe pârtia Cazacu.
În schimb, în Poiana Brașov, se schiază bine doar în partea superioară a masivului Postăvaru. Jos este zăpadă numai pe pârtiile pentru începători, dar și aceea lasă de dorit.
La Arieșeni, în județul Alba, a nins sănătos joi, așa că vineri pârtia a prins viață.
În Banat, la Muntele Mic, temperaturile au scăzut până la -6 grade, iar tunurile de zăpadă au funcționat toată noaptea. Domeniul, care are și nocturnă, este pregătit să primească turiști.
Zăpadă bună de alunecat pe ea este și la Straja.
Transalpina, în Voineasa, este noua vedetă a pârtiilor de schi, după ce s-au pus în funcțiune tronsonul doi al telegondolei și telescaunul. Aici sunt porțiuni cu gheață și bolovani, dar pot fi ocolite.
În toată țara, administratorii pârtiilor se străduiesc să salveze fiecare fir de zăpadă. Se poate schia și la Bușteni, Păltiniș, Rânca, în Harghita, la Cavnic, Borșa, Șureanu, Parâng și Buscat.