Ofertele bulgarilor pentru a atrage turiști în pandemie. Nopți gratuite și reduceri consistente

bulgaria plaja
Shutterstock

Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai şi a lansat regulamentul pentru funcţionarea hotelurilor în pandemie.

Românii care îşi cumpără până la 30 aprilie o vacanţă în Bulgaria achită în total cu până la 45% mai puţin dacă vor plăti pentru un test PCR, iar unul din lanţurile hoteliere din ţara vecină anunţă că oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minimum şase nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR.

"După ce Grecia a anunţat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacţionează oferind nopţi gratuite. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilităţi de intrare în ţară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi", spun reprezentanţii unui touroperator, relatează news.ro.

Preţul mediu pentru o vacanţă la un hotel cu servicii bune şi cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru doi adulţi. Acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

O familie cu un copil va plăti pentru teste, în total, 150 - 180 euro. Travel Planner a negociat tarife preferenţiale cu reduceri până la 15% cu mai multe clinici care au acoperire naţională.

Citește și
piana brasov
Domeniul schiabil Poiana Brașov - totul despre pârtiile din cea mai populară stațiune montană din România

"Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, aşa cum a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanţul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, declară directorul general al touroperatorului.

De exemplu, cel mai exclusivist hotel din cadrul cadrul lanţului HVD şi unul dintre cele mai exclusiviste din Bulgaria este Reina del Mar, unde tariful ajunge la 220 euro pe noapte pentru doi adulţi cu servicii premium all inclusive.

Cel mai ieftin hotel din lanţ este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru doi adulţi, cu servicii all inclusive.

Preţurile includ reduceri între 30% şi 35% şi, în plus, o noapte gratuită pentru turiştii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. În perspectivă, există speranţe pentru un context epidemiologic mai bun şi se speră la îndepărtarea testelor.

"Cât timp turiştii vor avea nevoie de teste PCR la revenirea în ţară, lanţul hotelier Grifid suportă cheltuielile aferente acestora", arată compania.

Pentru perioada sărbătorilor pascale, hotelurile de 4-5 stele de pe litoralul bulgăresc oferă un program specific ce include acces gratuit la centrul SPA (piscină interioară, sală de fitness, saună), mâncăruri tradiţionale (în unele cazuri specific româneşti) şi o gamă de băuturi internaţionale, la regimul ultra all inclusive.

"Deja sunt mai multe hoteluri de top care intenţionează să includă mâncare românească şi care au angajat personal din România în locuri unde există interacţiune cu turiştii, precum sunt recepţia şi restaurantul", precizează touroperatorul.

La hotelurile de top de 4-5 stele, pachetul de Paşte/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilităţile incluse în preţ. În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanţele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena şi Nisipurile de Aur.

"Referitor la măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toţi angajaţii aflaţi în locuri publice închise în care servesc sau interacţionează cu turiştii sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie de unică folosinţă sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare şi de ieşire ale turiştilor nu se amestecă între ele şi se recomandă o distanţă de minim 1,5 metri între turişti. Dacă se suspectează o infecţie cu coronavirus, oaspetele este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocaţi 20 de metri pătraţi", adaugă reprezentanţii companiei.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Comuna Roșia este de un pitoresc aproape ireal. În zonă puteți vizita Peștera cu Cristale
Comuna Roșia este de un pitoresc aproape ireal. În zonă puteți vizita Peștera cu Cristale

Așa cum v-am obișnuit în ultimele săptămâni, continuăm călătoria noastră prin țară, în căutare de locuri mai puțin cunoscute, dar care merită descoperite.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.