Cazare 1 Mai. Preturi intre 150 si 800 de lei pe noapte la Mamaia. 10.000 de turisti la Vama Veche


Ultimul update: Vineri 20 Aprilie 2012 05:57
Data publicarii: Marti 17 Aprilie 2012 19:57
Categorie: Stiri Turism
litoral Romania

Pastele a trecut, traiasca 1 Mai muncitoresc. Mai in gluma, mai in serios, nu este om care sa nu viseze la inca 3 zile de huzur si leneveala.

Prin traditie, tinerii vor merge mare, iar bataia pestelui se va da intre Mamaia si Vama Veche. Pacat insa ca plajele arata dezolant. Dar cine stie, se pot intampla si minuni.

Curatenia in statiuni lasa de dorit, atat pe plaje, cat si pe faleze. Cu toate acestea, locuri libere prin hoteluri sau pensiuni nu prea mai sunt.

Cea mai aglomerata statiune, ca de obicei, va fi de 1 Mai Vama Veche unde sunt asteptati peste 10.000 de oameni. La fel si Mamaia, unde unele hoteluri sunt ocupate la capacitate maxima, chiar daca preturile sunt cuprinse intre 150 si pot ajunge pana la 800 de lei pe noapte.

Si in Costinesti vor fi peste 5.000 de turisti, aceasta fiind de altfel statiunea cea mai ieftina cu aproximativ 30 de lei de persoana pe noapte.

Vama Veche este singura statiune de pe intreg litoralul care freamata.

Rezervarile s-au facut din timp, dar pentru cei mai putin prevazatori ramane intotdeauna varianta de rezerva, cazarea pe plaja la cort.

Si statiunea Costinesti se anunta extrem de aglomerata de 1 Mai.

"Preturile sunt la fel ca anul trecut, avand in vedere ca s-au taiat salariile ii ajutam si noi un pic", spune Mariana Dolana, proprietar pensiune Costinesti.

In Neptun in schimb, tabloul lasa de dorit. Autoritatile nu au avut timp sa refaca plaja din Neptun distrusa de furtuna, asa ca s-au multumit sa arunce la intamplare cateva basculante cu nisip.

Aleea de promenada se termina brusc, iar turistii care vor veni aici se vor simti mai degraba ca la munte.

Nici Mamaia nu e fruntasa la capitolul curatenie, dar se pastreaza in topul statiunilor in ceea ce priveste preturile. Aici nu veti gasi camere mai ieftine de 150 de lei de persoana pe noapte. Cu toate acestea, hotelierii si agentii de turism sunt siguri ca vor da lovitura.

Ramane de vazut daca vor fi mai fi la fel de veseli dupa weekend-ul de 1 Mai avand in vedere ca de Paste doar 1000 de turisti au ales litoralul nostru fata de 10.000 pe cel bulgaresc.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO