O companie a cumpărat un oraș întreg, ca să îl transforme în destinație turistică pentru ... canabis

Ultima actualizare: 14-08-2017 16:19
canabis

O companie care se ocupă cu vânzarea produselor din cannabis a cumpărat un întreg oraș din California, pentru a-l transforma într-o "destinație turistică" pentru consumul de marijuana.

Potrivit BBC, compania se numește American Green, iar orașul pe care l-a cumpărat cu 5 milioane de dolari se numește Nipton. Mai exact, au fost cumpărate aproximativ 50 de hectare de pământ - pe care se află clădirea unei școli, un hotel, băi minerale și un supermarket.

De asemenea, compania plănuiește să implementeze în oraș consumul de energie regenerabilă.

"Suntem incântați să conducem în cursa verde. Revoluția canabisului, care are loc aici în SUA, are puterea de a revitaliza comunitățile, la fel cum a făcut-o și aurul în timpul secolului al 19-lea." - a declarat președintele American Green, David Gyther, pentru Time.

Orașul Nipton - care se află la granița dintre statele Nevada și California - a fost fondat în timpul perioadei cunoscută sub numele de "goana după aur", la începutul secolului 20, când toată lumea încerca să găsească zăcăminte de aur.

California și Nevada se numără printre cele 8 state americane în care este permis consumul de marijuana, în scop recreațional.

Compania American Green vrea să investească 2,5 milioane de dolari în revitalizarea orașului, atât din punct de vedere turistic, dar și ecologic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO