Noi curse aeriene, în această primăvară. Ce rute se redeschid

Dată publicare: 05-04-2021 20:02
Dată actualizare: 05-04-2021 20:02


După un an cu pierderi uriaşe în care cele mai multe avioane au rămas la sol, se animă aeroporturile României.

Sunt anunţate curse noi în această primăvară, după ce unii oameni au prins curaj să călătorească iar. Desigur, totul se face cu respectarea normelor anti-covid.

Cursa aeriană Istanbul-Constanța a avut parte de o primire specială pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. După un an de pauză, au fost reintroduse două curse pe săptămână.

De la Constanța, biletele dus-întors costă 99 de euro. Înainte de îmbarcarea la bordul aeronavei spre direcţia Istanbul, pasagerii sunt obligaţi să prezinte un test pentru coronavirus negativ, iar la întoarcere, staţi 14 în carantină dacă nu sunteţi vaccinaţi, pentru că Turcia apare iar pe lista galbenă.

Cristian Barhalescu, director al unei agenţii de turism: „În acest moment, pe lângă cei 99 euro la avion, putem să punem un hotel de 60-70 euro la un hotel de 4 stele pentru două nopţi şi deja am făcut city break-ul.”

Din mai, tot de la Constanța se va putea zbura spre Marea Britanie, iar luna iunie va aduce şi mai multe curse interne şi internaţionale.

Bogdan Artagea, directorul aeroportului Mihai Kogălniceanu din Constanța: „Înseamnă repornirea motoarelor. Cu o companie privată vrem să punem Constanța - Satu Mare - Viena şi Constanța - Satu Mare - Munchen cu două frecvenţe pe săptămână. Speram să repornească şi Tel Aviv-ul”.

Pentru această vară, multe companii aeriene au anunțat zeci de rute noi din şi spre România în Cluj, Bacău, Suceava, Iaşi, Timişoara, Oradea, Satu Mare şi Sibiu.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj: „În perioada următoare, pe Aeroportul Cluj se vor relua aproximativ 20 de destinaţii. Avem 24 de destinaţii unice în acest moment”.

Şi la Bacău s-au redeschis cursele internaţionale.

Reporter: „Cum a fost la plecare, în Anglia?”
Tânără: „Am avut de completat un formular şi cam atât”.
Reporter: „V-aţi simţit în siguranţă pe timpul călătoriei?”
Tânără: „Am avut emoţii un pic, ţinând cont că venim la familie, oameni mai în vârstă, ştiţi cum e”.

Pasageră: „Sunt reguli şi trebuie să le respectăm”.
Reporter: „În avion aţi stat cu masca?”
Pasageră: „Da, a trebuit să stăm, că au fost foarte mulţi. Nu mai e ca altădată, sunt chiar mulţi, am stat trei unul lângă altul”.

Reprezentanţii companiilor aeriene dau asigurări că atât la îmbarcare, cât şi în avioane se respectă măsurile sanitare.

Iulian Scorpan, directorul general al unei companii aeriene: „Aeronava se dezinfectează înaintea fiecărui zbor. Orice pasager este obligat să poarte mască, verificarea pasagerilor la temperatură va fi efectuată înainte de urcarea la bord şi suntem gata să acordăm asistență în caz de necesitate”.

Înainte de a vă cumpăra bilete de călătorie verificaţi condiţiile de intrare în ţara de destinaţie, care se pot schimba de la o zi la alta.

Tags: avion, cursa, ruta,


VIDEO PROTVPLUS.RO