Monstrul din Loch Ness a fost rebotezat din cauza chinezilor. Ce este "Satul plamanilor sanatosi"

Dată publicare: 17-02-2015 12:08
Dată actualizare: 20-02-2015 07:10


monstrul din Loch Ness

 Oficiul pentru Turism din Marea Britanie a luat masuri pentru a-i atrage pe turistii cu bani veniti din China

 101 destinatii turistice din Marea Britanie au primit nume noi in limba chineza in urma unei competitii organizata pe retelele de socializare. Initativa apartine Oficiului pentru Turism de la Londra, care vrea sa atraga mai multi vizitatori din China, cea mai promitatoare – si cea mai mare – piata pentru oferte turistice din lume.

Printre obiectivele rebotezate se numara celebrul Zid al lui Hadrian, pe care utilizatorii chinezi de Internet l-au numit ”Zidul vesniciei”, stancile de la Brimham (“O multime de pietre de forme diferite”, le-au spus chinezii) sau strada Saville Row, celebra pentru croitorii de lux care isi au magazinele aici si pe care chinezii au rebranduit-o “Strada oamenilor inalti, bogati, frumosi”. Cat despre monstrul din Loch Ness, acesta a fost rebotezat “Umbra din Loch Ness”.

Campania “Nume MARI pentru MAREA Britanie” s-a bucurat de un succes extraordinar printre chinezi, afirma reprezentatii Oficiului pentru Turism. Cel mai votat a fost satul Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch din Tara Galilor, localitatea din Europa cu cel mai lung nume. Aceasta a primit in dialectul mandarin un nume care se traduce prin „Satul plamanilor sanatosi”, aluzie la faptul ca pronuntarea numelui sau necesita un efort de respiratie.

Turistii chinezi sunt, la ora actuala, cei mai cautati din lume datorita faptului ca sunt extrem de cheltuitori: la nivel global lasa peste 128 de miliarde de dolari. Din aceasta suma, insa, un procent foarte mic ramane in Marea Britanie – in jur de 750 de milioane – astfel incat autoritatile au inceput sa ia masuri in acest sens.

Sursa: qz.com


VIDEO PROTVPLUS.RO