Delicatesele ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2017 18:31
Categorie: Social

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac loc şi în bucătăria noastră.

Unele păstrăvării au propriile afumători unde peștele este pregătit cu fum de prun sau de fag. Alţi producători mai îndrăzneţi aduc somon din Norvegia şi îl pregătesc după reţete scandinave.

La 50 de kilometri de Sibiu, la poalele Munţilor Făgăraş, turiştii sunt atraşi de mirosul preparatelor din peste. Vedeta este păstrăvul: la grătar, în tigaie sau afumat.

Patronii acestei păstrăvarii au mizat şi pe păstrăvul afumat la lemn de carpen şi fag.

Pe lângă păstrăvul românesc, turiştii pot savura şi păstrăvul curcubeu, care costă 80 de lei kilogramul.

25 de mii de oameni, prezenti la festivalul culinar din Cluj. Vedeta a fost inghetata thailandeza

Client: "Se simte fumul de pădure, de lemn, e combinaţie de proaspăt şi sănătos".

Cătălin are 33 de ani şi a muncit în Norvegia 10 ani într-o fabrică de procesare a peştelui. Spune că odată întors în Maramureş a dat lovitură după ce a decis să importe somon Norvegian şi să îl proceseze în ţară.

La malul mării pescarii pregătesc tot felul de produse afumate delicioase. La începutul lunii noiembrie, cuptoarele speciale pentru afumat sunt folosite la foc continuu. Lufarul şi sprotul sunt peştii cei mai căutaţi.

Dacă vă plac midiile, atunci trebuie să le gustaţi şi pe cele afumate.

Matei Datcu, pescar: "Astea sunt midiile afumate, nu ştiu dacă e invenţia mea, sunt multe midii afumate în uleiuri".

În medie, pentru un platou de aperitiv veţi plăti 25 de lei.

Festivalul caşcavelei, pe Valea Doftanei. Reţeta secretă a acestei specialităţi

Festivalul caşcavelei, pe Valea Doftanei. Reţeta secretă a acestei specialităţi

obiceiuri sfantul gheorghe

Obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Foc pe dealuri pentru a alunga spiritele rele

Adopțiile au crescut în ultimii 20 de ani, cu ajutorul asociației ”Hope and homes for children”

Ortodocşii îl sărbătoresc luni pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Chichița legislativă care le permite proprietarilor de clădiri cu reism seismic să nu le închidă

Profit de pe urma culturilor. Prețurile la care se vând butașii de pomi fructiferi

Braşovul a vrut să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc

locuință săpată în piatră

Povestea bărbatului din Prahova care şi-a săpat o locuinţă cu 7 încăperi în stâncă

Competiție de kaiac-canoe pe Valea Mureșului. Zeci de oameni au venit să se bucure de natură

Spații verzi și zone de relaxare, pe malul râurilor care străbat orașele mari din România

Românii cumpără tot mai multe lingouri și monede de colecție. Tendințele în materie de bijuterii

Sezonul nunților de 3 zile în Țara Oașului. Sumele uriașe pe care le cheltuie familiile

Zi splendidă pentru plimbări la munte. Iubitorii de natură au plecat cu ghizi în Făgăraș