Metoda romaneasca de curatare a plajelor de alge. Resturile vegetale sunt mutate dintr-un loc in altul si ingropate in nisip

Ultima actualizare: 28-06-2014 07:03

Administratorii plajelor din Mangalia au gasit o metoda "romaneasca" de a strange algele aduse de furtuna pe tarm. In loc sa le adune si apoi sa le duca in locuri special amenajate, muncitorii au sapat un sant pe plaja unde arunca resturile vegetale.

Si ca totul sa fie perfect, peste algele aflate deja in stare de putrefactie se pune nisip. Revoltati, turistii au filmat ce se intampla.

Turistii care au suprins imaginile sustin ca initial au crezut ca santul a aparut pe plaja in momentul in care utilajele au inceput sa stranga algele. I-au urmarit pe muncitori si abia atunci si-au dat seama ce se intampla. In loc sa colecteze resturile vegetale urat mirositoare si sa le arunce la gunoi, oamenii angajati de concesionarul plajei le ingropau in nisip.

Luati la intrebari de turistii deranjati de mirosul insuportanbil, administratorii plajei din Mangalia le-au transmis ca nu au avut ce sa faca, din cauza cantitatii mari de alge. Reprezentantii companiei Apele Romane sustin ca administratorul avea obligatia sa duca algele la o groapa de gunoi, si nu sa le ingroape in nisip.

Cand au vazut utilajele, turistii au crezut ca in sfarsit vor scapa de algele urat mirositoare care le-au stricat vacanta. Insa au avut surpriza sa constate ca in loc sa stranga vegetatia putreda de pe mal, excavatorul ascundea de fapt mizeria, in nisip.

Nu avem ce sa facem, asta este Romania”, spune resemnat un turist.

"Asa este in fiecare an. E ceva romanesc deci nu ma mai mira nimic. Si in apa sunt alge, niciodata nu le-au strans", adauga o alta turista.

Algele ar fi fost adunate din zona cu sezlonguri si aruncate apoi doar in portiunea destinata cearceafurilor. Cei care administreaza plaja se apara insa si spun ca nu au putut sa le stranga pentru ca malul a fost distrus de inundatiile de vineri.

Turistii se plang si de faptul ca utilajele intra pe plaja atunci cand toata lumea se bronzeaza pe nisip si trec razant pe langa cearceafuri.

Reprezentantii Apele Romane, cei care concesioneaza sectoarele de plaja, spun ca este obligatia administratorilor a colecteze algele si sa le transporte apoi la groapa de gunoi. Vinovatii risca un avertisment, sau o amenda modica. In cel mai rau caz, ar putea pierde contractul de concesiune asupra plajei respective.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO