Locul de pe Terra unde oamenii se căsătoresc la minus 47 de grade

Ultima actualizare: 30-12-2019 10:25

Anul care este aproape de final a fost unul al descoperirilor turistice, dar şi al închiderii unor obiective din cauza turismului în exces.

De la palate de gheaţă şi peisaje hibernale ca în poveşti, la plaje sălbatice - 2019 a avut de toate.

Dar vorbim şi despre turism dus la extrem - cum ar fi asaltul asupra oraşului părăsit de lângă centrala nucleară de la Cernobîl. Totul după difuzarea serialului despre dezastrul din 1986.

O destinaţie pentru cei dornici să evadeze în locuri sălbatice de pe Terra a fost în acest an Polul Nord. Şi nu au fost puţini cei care s-au încumetat să urce pe spărgătoare de gheață pentru a admira urşi polari pe banchize.

Alții, tot amatori de frig, au mers în nordul Chinei, unde are loc Festivalul Gheții şi al Zăpezii. Sute de sculpturi luminate şi focuri de artificii spectaculoase fac din oraşul Harbin un adevărat pol al distracţiei hibernale. Iar mulți chinezi s-au obişnuit să se căsătorească în acest peisaj de basm. Chiar şi la minus 47 de grade Celsius, zâmbetul nu lipseşte de pe fețele îndrăgostiţilor.

Exista şi locuri care au fost deschise publicului pentru ultima dată în 2019. De pildă, un canion din Islanda, unde cerul arctic este colorat de superbele aurore boreale. Aflat lângă o cascadă, a devenit celebru în toată lumea după ce a fost vizitat de cântăreţul Justin Bieber. Turismul a explodat, în detrimentul naturii, iar autorităţile au decis să limiteze accesul.

Localnic: "Îmi amintesc cum el a venit aici şi a stat acolo. Cu picioarele aşezate aşa şi a fost uimitor". 

Oficial: "Cred că ar fi prea simplist să spunem că situaţia atracţiilor turistice din sudul Islandei este în totalitate din cauza lui Justin Bieber."

Un alt loc pe care celebritatea l-a transformat într-o groapă de gunoi este o plajă de pe o insulă din Thailanda. Destinaţia a fost la mare căutare după apariţia filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio, în anul 2000. Iar autorităţile au fost nevoite să interzică accesul turiştilor.

Localnic: "Plaja era curată şi în apă erau peşti. Şi se puteau face scufundări excelente aici."

Turismul extrem s-a extins şi sub apă. Amatorii de istorie pot admira, de exemplu, mii de amfore greceşti vechi de peste 2.500 de ani, pe fundul Mării Egee, în apropierea unei insule.

Printre locurile căutate de turişti se numără şi Marea Aral, care a secat şi este un imens deșert plin de vase abandonate.

În timp ce unele locuri au fost închise, altele au intrat în circuitul turistic mondial, deşi reprezintă un pericol pentru oameni. Este cazul oraşului aflat lângă fosta centrală de la Cernobîl. Mii de turişti îşi riscă sănătatea anual pentru a explora zona rămasă pustie după accidentul din 1986.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO