Afacerea locuințelor închiriate prin Airbnb. Suma încasată de Răzvan pe două apartamente

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 18:48
Categorie: Travel

Capitala noastră a devenit celebră în rândul străinilor pentru cele mai bune petreceri şi cele mai frumoase fete. Iar când vin la noi, majoritatea turiştilor preferă să închirieze apartamente de pe platformele online.

Aici sunt mai ieftine şi pot locui mai mulţi. Străinii ajuns astfel şi în zone rezidenţiale, iar petrecerile lor îi deranjează în unele cazuri pe locatari.

Centrul Vechi din Bucureşti este atracţia principală pentru turiştii străini. Câțiva londonezi s-au oprit în club, odată ajunşi în Capitală.

”Iubim muzica de aici, ne place atmosfera, băutura. Sunt petreceri grozave aici. Noi am venit în Bucureşti în special pentru petrecerile de aici, vom petrece timp de patru zile şi patru nopţi, petrecere, petrecere, petrecere'' - spun britanicii.

Pe o altă stradă, tot în centrul istoric, 12 tineri trag geamantanele colorate după ei. Vor sta toţi într-un apartament închiriat prin platforma de cazare în apartamente.

”Acum am ajuns aici pentru prima dată. Am venit în București pentru că nu e scump şi este un oraş frumos, cu muzee frumoase. Ne place” - spun tinerii.

Sunt italieni şi au ales Bucureştiul din acelaşi motiv: petreceri şi fete frumoase.

Turiști italieni: Sunt cele mai frumoase femei din lume.
Reporter: Vreţi să vizitaţi ceva?
Turiști italieni: Da, avem planuri.
Reporter: Ce planuri?
Turiști italieni: Vrem la SPA mâine, apoi în club.

Majoritatea turiştilor străini se cazează în aparatamente închiriate prin Airbnb, pentru că sunt amenajate cu bun gust, curate şi mai ales ieftine.

Însă unele apartamente sunt situate în blocuri în care locatarii sunt deranjaţi de oaspeţii petrecăreţi.

Într-un bloc din centrul capitalei, Răzvan, IT-ist de profesie, are două apartamente în care a investit mult şi pe care le închiriază turiştilor străini, în regim hotelier, cu 50 de euro pe noapte de persoană. De cele mai multe ori îi vin grupuri mari.

Răzvan Ghitescu: ”Vin din Marea Britanie foarte mulţi. În primul şi în primul rând vor să se distreze, cam 60% vin pentru prima dată.”

Răzvan ştie că turiştii veniţi în Capitala cauta în primul rând petrecerile, aşa că şi apartamentele sunt amenajate corespunzător: masa de biliard, poker sau sisteme audio. În acelaşi timp, recunoaşte că aceste petreceri deranjează vecinii.

”Mai sparg un perete, o clanţă, pahare. Am avut şi probleme cu vecinii, am avut şi plângeri din cauza zgomotului, dar aşa e în afaceri. Cred că e viitorului turismului pentru că nu sunt constrângeri. La hotel eşti constrâns de oră, nu poţi să te distrezi că deranjezi vecinii... Aici pot face ce vor ei”, spune Răzvan.

Proprietarii apartamentelor scoase la închiriat pe Airbnb nu sunt obligaţi să ceară acordul locatarilor. În acelaşi timp, pe pagina de prezentare a locuinţelor sunt scrise regulile casei: fără petreceri care pot deranja vecinii.

Numai în Bucureşti sunt peste 500 de apartamente care se închiriază pe platforma de cazare pentru călătorii care aleg această variantă şi nu hotelurile, unde, de multe ori, este mai scump. În ultimii doi ani, locuinţele care se închiriază au împânzit centrul Capitalei, dar şi cartierele rezidenţiale. Preţurile variază între 80 de lei pe noapte o garsonieră şi 3.000 de lei apartament penthouse.

Iar în întreaga ţară sunt peste 10.000 de locuinţe listate deja pe această platformă. Foarte căutate sunt cele din zonele turistice. În Braşov, de exemplu, se găsesc de la garsoniere, până la apartamente de două sau trei camere.

Deşi localnicii sunt mai toleranţi cu turiştii, recunosc că sunt şi dezavantaje.

Acest tip nou de turism s-a dezvoltat enorm în ultimii ani şi este folosit de milioane de turişti.

Dincolo de preţuri şi condiţii avantajoase, plaformele home sharing au şi unele dezavantaje. De pildă, în Barcelona, Madrid ori Viena localnicii au protestat împotriva turiştilor, pentru le-au invadat zonele rezidenţiale, fac gălăgie şi mizerie, iar chiriile lunare au crescut foarte mult din cauza lor.

"Crăciun și Revelion cu brokerul fugar!". Cristian Sima și-a pus vila la închiriat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sarmisegetuza
Situl Sarmizegetusa este deschis pentru turiști, deşi drumul nu poate fi folosit de mașini
Case tradiţionale din Deltă, vândute cu câteva mii de euro. De ce le cumpără orăşenii
Metoda de ultimă generație pentru curățarea obiectivelor turistice de graffiti
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Cum arată regiunea cu cei mai mulți vulcani activi de pe Terra. Sunt aproape 300
Turiștii din Poiana Brașov și Sinaia, supărați. De ce au fost oprite instalaţiile de transport
expediție Kilimanjaro
Cinci familii din România, expediție inedită pe muntele Kilimanjaro
Cele mai vizitate orașe din România. Străinii vin cu așteptări mici și pleacă impresionați
Concurs de sărituri cu schiurile în bazin, la Păltiniş. Care a fost premiul cel mare
Concurs de sănii, într-o localitate din România. De ce este unic în lume
Când se deschide sezonul estival 2019. Noutățile anunțate de hotelieri
Cazinoul din Constanța, scanat 3D. Turiștii și localnicii dau bani ca să fie reabilitat