În ”grabă” spre munte, cu 1km/h viteza medie. Șoferii au glumit că nu ajung la timp de Revelion
Pentru foarte mulţi români, anul se încheie rotund, cu nervi şi aglomeraţie.
Cum altfel ar putea aprecia aerul tare de munte de la destinaţie, dacă nu după un drum greu ca o penitenţă, în miros de eşapament şi ritm de melc, timp în care au putut să numere toţi copacii de pe Valea Prahovei. La final, niciunul nu a răsuflat uşurat. Să găseşti un loc de parcare prin staţiuni, asta chiar este o avenură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru cine a pornit sâmbătă spre munte, pe DN1, chinul a început de la ieşirea din Bucureşti. Pe Valea Prahovei, maşinile s-au mişcat cu încetinitorul, iar în trafic cozile păreau fără sfârşit.
Șofer: "Am stat 2 ore la intrarea în Breaza, un kilometru pe oră!"
S-a circulat cu viteza melcului şi chiar mai încet de atât pe Drumul Naţional 1, la ieşirea din Sinaia spre Predeal. Şoferii spun că au înaintat cu mai puţin de 10 kilometri la oră.
Ca să vă faceţi o idee despre dimeniunea dezastrului, distanţa dintre Ploieşti şi Buşteni a fost parcursă în peste 4 ore.
Șofer: "Pierzi toată ziua ca să stai o oră pe pârtie. Dacă nu găsesc zăpadă, cred că mor.”
Șofer: "Am făcut 4 ore până aici, terminăm Revelionul, pe 32 ajungem!”
La destinaţie, cei mai mulţi au riscat şi şi-au lăsat maşinile pe unde au putut. Să găseşti un loc de parcare liber, la munte, în această perioadă pare o adevărată aventură sau chiar misiune imposibilă. Aşa că fiecare parchează pe unde poate, pentru că toate parcările sunt arhipline.
În Poiana Braşov, turiştilor le-a trecut supărarea. Au trecut cu vederea ceaţa şi smocurile de iarbă ivite de sub stratul subţire de zăpadă şi au ocupat pârtiile de schi şi săniuş.
Nicoleta este din Bucureşti şi sâmbătă a pus pentru prima dată schiurile în picioare. Nu şi-a luat un instructor, dar e convinsă că în două zile va zbura.
Unii tineri susţin că secretul unui sejur reuşit este anturajul. Au făcut primul popas la o terasă, cu vin fiert şi bunătăţi sfârâind pe grătar.
Tineri: "Sărbătorile de iarnă ne-au făcut o foame foarte mare şi era păcat să începem Revelionul fără un pic de zăpadă."
Pe pârtiile din Poiana Braşov, tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă, astfel că se schiază în condiţii excelente, mai ales în zona superioară a masivului Postavaru. Schiorii se pot bucura de asemenea şi de pârtiile Clăbucet din Predeal, Kalinderu din Buşteni şi de Valea Dorului din Sinaia.