Iahtul ”fantomă” descoperit la 8 ani de la abandonare, în Oceanul Indian

Ultima actualizare: 03-01-2019 23:13
Wild Eyes, iaht, abandonat

O ambarcațiune a fost descoperită în apropierea insulei Kangaroo, în largul coastei Australiei de Sud după ce a fost abandonat de Abby Sunderland, cea mai tânără fată marinar, în vârstă de 16 ani, în anul 2010.

Acum, după opt ani și jumătate, iahtul numit Wild Eyes a fost descoperit în Oceanul Indian, relatează The Guardian.

“Inima mea a tresărit… Aceste imagini mi-au readus câteva amintiri frumoase, dar și mai puțin frumoase”, a spus Abby emoționată într-o declarație imediat după ce a văzut primele poze cu iahtul regăsit. De asemenea, Sunderland a mai declarat că ambarcațiunea arată un pic ciudat, însă după atâta timp, era de așteptat.

În 2010, după ce a fost salvată la jumătatea distanței dintre Madagascar și Australia de Vest, Abby Sunderland a spus că este puțin probabil ca vasul său să mai fie vreodată găsit. Însă, când nimeni nu se mai aștepta, vasul a fost văzut plutind la suprafață de un avion de observare. Așa cum Abby a declarat la întoarcerea acasă, că vasul său, doar printr-o minune, va ajunge pe o plajă, fără a fi distrus de stânci. Imediat, în larg, pentru a investiga și identifica iahtul, au fost trimise două nave comerciale de pescuit și un elicopter al poliției din Australia de Sud.

Abby Sunderland a plecat în 2010 în călătoria vieții ei și voia să bată recordul fratelui său, și să completeze o circumnavigație non-stop, dar a trebuit să facă o oprire în Cape Town pentru reparații. Oprirea i-a fost fatală, o furtună pornită în mijlocul Oceanului a oprit aventura în care pornise tânăra fată marinar. La momentul plecării sale, părinții ei au fost dur criticați pentru că i-au permis tinerei să plece într-o așa aventură. La rândul său, Abby a criticat dur mass-media care a publicat faptul ca nu a reușit ce și-a propus din cauza vârstei, însă tânăra a susținut că vârsta ei nu a avut nimic de a face cu furtuna care a făcut-o să se oprească din drumul său.

După găsirea ambarcațiunii, tânăra acum în vârstă de 25 ani, a mai făcut o declarație. “Ar fi grozav să pot recupera iahtul, însă costurile sunt uriașe și asta cred că mă împiedică. Însă, am știu mereu că barca a fost de înaltă calitate și foarte sigură, așa că nu mă surprinde cu adevărat că încă plutește.”, a fost mesajul tinerei la revederea ambarcațiunii dupa 10 ani.

Recordul unei circumnavigatii non-stop îi aparține acum Jessicai Watson, cu cinci luni mai mare decat Sunderland, care a ajuns acasă, în Sydney, în 2010, cu trei zile înainte de a împlini 17 ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO