Hotelurile de top din Baile Felix, ocupate de turisti pentru vacanta de Rusalii. Imbunatatirile aduse statiunii

Dată publicare: 28-05-2017 17:16
Dată actualizare: 31-05-2017 06:55


Mai sunt doar cateva zile pana la Rusalii, cand vom fi liberi de pe 1 iunie si ne vom intoarce la lucru pe 6 iunie. Operatorii de turism din Baile Felix spun ca, cel putin la hotelurile de top, nu mai au niciun loc pentru vacanta de saptamana viitoare.

In ultimii ani statiunea a devenit din ce in ce mai atragatoare pentru turisti datorita investitiilor foarte mari care s-au facut in hoteluri si baze de agreement, la concurenta cu cele ale vecinilor unguri. Iar pentru statiune se deschid noi oportunitati, mai ales ca, de curand, pe aeroportul din Oradea aterizeaza mai multe curse internationale.

Anul trecut, numarul turistilor care au optat pentru o vacanta la Baile Felix a fost cu 20% mai mare decat in 2015. Acest lucru i-a facut pe unii operatori de turism sa investeasca intr-un hotel cu 50 de camere si SPA, piscine si un aqua park.

Dumitru Fechete director firma de turism: "Suntem nevoiti sa marim capacitatea de cazare. Avem cereri din ce in ce mai mari si incercam sa le onoram."

In alta parte a statiunii, o alta investitie de peste 30 de milioane de euro a fost terminata in urma cu 2 ani: un hotelul de 5 stele, ocupat 100% pentru vacanta de 1 iunie si Rusalii.

Sotii Muller sunt din Bistrita si vin in aceasta statiune de 40 de ani.

Bondola Muller: "La tratament. Apa termala care vine sub presiune, si in loc sa ma duc sa fac masaj, fac masaj natural."

Bazele de tratament de aici sunt cautate de cei cu reumatism, afectiuni neurologice sau ginecologice. Insa centrele medicale mai au nevoie de imbunatatiri pentru a putea rivaliza cu cele similare din Ungaria.

Dr. Liviu Lazar, Spitalul Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix: "Daca se va investi in aceste statiuni vor veni si pacientii si turistii, pentru ca avem statiuni deosebite si factori naturali de cura, avem toate formele de relief, statiuni profilate pe boli cardio, respiratorii, renale, digestive."

Hotelierii spun ca daca statiunea ar avea un parc de distractii sau padurea ar fi amenajata cu alei si locuri de joaca, ar fi atractiva pentru un numar si mai mare de turisti, inclusiv grupuri cu copii. Deocamdata, se pot face doar plimbari calare prin imprejurimi.


VIDEO PROTVPLUS.RO