Transilvania, traversata de primul tren turistic din tara. Experientele pe care le vor avea calatorii pentru 780 de euro
"Vindem experiente" - asa s-ar putea numi conceptul care prinde contur in Transilvania. Turistii pot alege programe si circuite care ofera diverse experiente intr-o singura calatorie.
Odata ajunsi in centrul tarii, admira biserici fortificate, se plimba cu bicicleta si incearca mestesuguri uitate. Ultima inovatie, care promite toate acestea la un loc, este o calatorie cu primul tren turistic din tara.
Trenul Transilvania porneste din Brasov si trece prin Sighisoara, Medias, Alba Iulia, Sebes si Sibiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Garnitura formata din 5 vagoane va opri insa in halte mici, unde localnicii ii asteapta pe pasageri cu mese intinse, ateliere mestesugaresti si plimbari cu cai.
Turistii inscrisi in prima calatorie cu trenul special se vor imprieteni chiar la plecare, pe 30 august. Fiecare poate alege zilnic doua activitati, din cele 15 propuse de organizatori.
Cristi Pitulice, organizator: "Toti pasagerii vor sta impreuna si vor experimenta de la degustari de vinuri, pana la degustari de preparate traditionale. Isi vor impartasi experientele acolo, in tren."
Calatoria costa intre 650 si 780 de euro.
"Recomand tuturor celor care isi doresc sa aiba parte de ceva special, traditional, sa vina in Transilvania. Mancarea are un altfel de gust", spune o turista.
O asociatie organizeaza programul "Sunete si arome": turistii sunt poftiti la masa si taifas in locuri mai putin cunoscute din judetul Sibiu, cum ar fi Hosman, Ruja, Ilimbav, Gusterita sau Valchid.
Pentru 70 de lei, turistii mananca pe saturate branza, cas proaspat, slanina, carnati afumati, jumari aurii, gulas, cartofi noi cu mirodenii, paine de casa cu untura si ceapa sau prajituri sasesti - toate gatite de localnici.
Cristian Cismaru, organizator: "Mesajul e foarte simplu. Gustul e la fel pentru toate limbile, nu trebuie sa explici foarte mult, e vorba doar sa simti si sa-ti iei timpul sa gusti de adevaratelea. Invitatia pentru oameni e in fiecare weekend sa vina in alt sat, noi cautam sate mici. Nu poti sa zici "aaaa... am fost deja."
Cazarea nu este asigurata, insa bisericile din zona ofera gazduire la preturi mici.
Pentru cei dornici de miscare exista si concursul bike&like. Sub pretextul unei competitii de ciclism pentru amatori, participantii viziteaza si satele pe care le strabat.
Cursa este organizata de fiecare data intr-o alta zona. Anul trecut a fost in Tara Barsei, iar in acest week-end va fi in Tara Fagarasului.