Hoteluri destinate celor pentru care luxul reprezinta un stil de viata. Cum arata camera care costa 42.000 de dolari/ noapte
In timp ce pentru majoritatea oamenilor micul dejun inclus reprezinta un plus atunci cand rezerva o noapte la hotel, cei mai bogati dintre pamanteni au alte pretentii.
Vor camere uriase, aparatura de ultima generatie si chiar si limuzina cu sofer. Dar si preturile sunt pe masura. De exemplu, un apartament imens, cu o priveliste spectaculoasa, in Statele Unite, costa si 20.000 de dolari pe noapte. Iar la Londra, pretul pentru cazare in conditii similare, de lux, poate fi chiar dublu.
Privelistea este uluitoare, conditiile de foarte multe stele, iar oaspetii sunt tratati dupa principiul "clientul nostru, stapanul nostru", in acest resort de lux din Colorado. Acest rasfat costa insa.
Mark Herron, manager hotel de lux: "Vorbim de 15.000 de dolari pe noapte la acest hotel. Totusi, vorbim despre un apartament cu 6 dormitoare, iar de multe ori oaspetii nostri pot fi o familie mare, cu 14 membri".
Apartamentul de aproape 2.000 de metri patrati, vine la pachet cu un majordom si o limuzina cu sofer.
Si pentru apartamentele mai mici preturile sunt la fel de piperate si incep de la o 1.000 de euro pe noapte.
Pentru oaspetii acestor hoteluri, luxul este un stil de viata. Si nu accepta niciun compromis in materie de confort atunci cand calatoresc.
Michael Bonsor, managerul unui hotel de lux: "Casele lor sunt extraordinare, foarte frumoase. Au televizoare uriase in baie, angajati care se ocupa de menaj, iar atunci cand calatoresc, vor sa aiba parte de aceleasi servicii ca atunci cand sunt acasa".
La un hotel din Londra, apartamentul prezidential are intrare privata, lift special, dar si propriul cod postal. Nici pretul nu e insa deloc de neglijat: 42.000 de dolari, pe noapte.
Dar clientii nu lipsesc. Managerii hotelurilor de lux spun ca e in crestere numarul oamenilor de afaceri din Rusia, China sau Brazilia, care calatoresc foarte mult si nu ezita sa plateasca 20.000 de dolari pentru o noapte de cazare.
Frits van Paasschen, directorul unui lant hotelier de lux: "In trecut, oamenii priveau luxul ca pe o formalitate, un tip de protocol, ceva prestabilit. Acum, tot mai multi oameni se gandesc: 'Vreau sa am pe cineva care sa se ocupe de mine sau, de ce nu, ma simt perfect confortabil, sa imi folosesc smartphone-ul pe post de cheie si o sa va anunt daca vreau ceva, daca nu, pentru mine, luxul este sa fiu lasat in pace'".