Festivalul borșului de pește din Deltă: cum se prepară și cu ce se servește
Cei care au vrut să afle secretul unui borş de pește savuros au trecut în acest weekend pe la festivalul de toamnă organizat în inima Deltei, la Crișan.
Zeci de gospodine din satele din împrejurimi au pregătit celebrul borş pescăresc, dar şi peste fript cu mujdei, pentru cunoscători.
În satul de pescari Crişan, sub ochii turiştilor, gospodinele au încins grătarele cu pește şi au pregătit ceaunele pentru borş.
Peştele merge bine cu o licoare, spun pescarii, care le-au recomandat vizitatorilor vinul de nisip din zona. An de an, în localitatea Crişan vin tot mai mulţi turişti, unii special pentru festivalul borşului.
Localnic: "Este o onoare pentru mine, mai ales că sunt născut în Crişan şi mă bucur că se întâmplă lucrul asta în satul meu natal".
Reporter: "Cu cât a crescut populaţia Crișanului cu aceste pasagere, cu aceşti turişti care au ajuns duminică aici?"
Localnic: "Păi probabil că s-a dublat populaţia Crișanului în trei zile cât ţine festivalul".
În cele 3 zile de festival, peste 3000 de turişti au vizitat localitatea pescărească din Delta Dunării.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, delta dunarii, peste, gospodine, ciorbă, bors,
Dată publicare:
10-09-2017 18:36