Drumul din Romania unde caprioarele au prioritate. Soferii trebuie sa incetineasca viteza si sa le permita sa traverseze

Ultima actualizare: 11-06-2015 06:55

Animalele au prioritate pe o sosea din judetul Arad. Parapetii au fost taiati si exista limitatoare de viteza, tocmai pentru ca animalele salbatice sa nu fie in pericol atunci cand traverseaza drumul care trece printr-o padure.

Dupa numeroase solicitari, reprezentantii Rezervatiei naturale Lunca Muresului au reusit sa sensibilizeze autoritatile si sa salveze vietile necuvantatoarelor.

Drumul judetean care leaga localitatile Pecica de Sanpetru German trece printr-o padure, care face parte din rezervatia naturala Lunca Muresului. Initial, habitatul animalelor din zona a fost ignorat, insa acum, necuvantatoarele au prioritate cand vor sa traverseze strada.

Pe cativa kilometri exista limitatoare care ii oblige pe soferi sa incetineasca, iar parapetii de pe marginea drumului au fost taiati, pentru ca animalele sa treaca dintr-o parte pe cealalta a drumului, in siguranta."

In mod obisnuit, masinile ar fi putut circula cu 90 de km la ora, limita legala pentru drumurile judetene, iar la o asemenea viteza animalele salbatice nu ar fi avut nicio sansa de supravietuire. Acum insa, soferii nu au voie sa mearga cu mai mult de 40-50 de km la ora. Ceea ce pe unii ii nemultumeste.

"Intr-un fel sunt bune, dar altfel distrug masinile. Sunt foarte multe, acum inteleg ca sunt locuri unde au lasat bariera pentru animale sa treaca. Sa stiti ca de cand s-a facut drumul, nu am vazut niciun animal pe sosea", spune un sofer.

In vestul Europei, trecerile speciale pentru animale sunt obligatorii in zonele de padure.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO