Drumul Comorilor: Transfagarasanul Bucovinei nu are parapeti, e ingust, dar ii fascineaza si pe romani si pe straini. VIDEO
Transfagarasanul Bucovinei impresioneaza turistii romani si straini care se incumeta sa-l descopere. Este vorba despre noua sosea de mare altitudine TRANSRARAUL, numita si Drumul Comorilor de localnici.
Pentru ca nu are parapeti si este foarte ingust, calea ce leaga Valea Bistritei de Valea Moldovei printre culmile semete si pitoresti, poate fi abordata doar de soferii experimentati.
Asfaltul proaspat turnat al soselei "serpuieste" cale de 10 kilometri, dintr-o parte in alta a Muntilor Raraului.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Aventura celor care se incumeta sa strabata "drumul comorilor" incepe in satul Chiril. Serpentinele urca pana la 1.500 de metri altitudine, trec pe langa stanci suspendate, prapastii primejdioase ori vai pitoresti.
"E un drum foarte bun, e provocator. Mie mi-a placut. In spate sotia transpira, zicea "mai incet" si eram doar intr-a-ntaia"
"E foarte bine ca l-au facut, dar trebuie largit. Pentru automobile si masini 4x4 se poate, dar pentru autocare nu", spun soferii.
Drumul comorilor e mirific datorita peisajului care iti taie respiratia timp de 10 km, insa cand vine vorba sa ii parcurgi e o adevarata aventura: drumul are o singura banda, iar la fiecare curba soferii sunt nevoiti sa isi faca simtita prezenta claxonand puternic.
Din loc in loc sunt insa popasuri in care turistii se pot lasa vrajiti de piscurile muntilor, si de padurea ce privita din departare pare o mare cu valuri uriase.
Pana sa-l descopere mai multi romani, au facut-o turistii francezi. Pascal este ghid pentru grupurile care vin din Paris ca sa inlocuiasca agitatia metropolei cu salbaticia linistita a Bucovinei.
"Mi se pare foarte interesant, se poate face o bucla si este din punct de vedere turistic foarte important. Interesant mai alea ca peisajele se tot schimba", spune ghidul Pascal Garnier.
Asfaltarea Transraraului face mai usor drumul spre Manastirea Rarau dar si la Pietrele Doamnei care se afla la numai o ora de mers pe jos prin padurea imbracata deja in haine de toamna.