Cum au petrecut românii Crăciunul la munte: ”Singura diferenţă este că porţi mască”

26-12-2020 09:10


Chiar dacă zăpada lipsește în multe locuri din peisaj, cei care au ajuns la munte, au găsit motive de bucurie. Au făcut plimbări în aer curat și au stat la povești cu prietenii, în formulă restrânsă.

La Păltiniș însă, turiștii s-au considerat norocoși când au dat peste zăpadă. Așa că i-au mulțumit în gând lui moș Crăciun pentru cadoul nesperat și au petrecut pe pârtie o zi minunată.

La Păltiniş, la peste 1.400 de metri altitudine, Moş Crăciun a adus zăpada. Este unul din puţinele locuri unde se poate schia. 

Radu Bustiuc, instructor schi: "Te poţi bucura că de oricare alt Crăciun, singura diferenţă este că porţi mască, dar dacă găseşti motive de bucurie orice Crăciun este frumos."

Veniţi din Bucureşti, mai mulți adolescenţi s-au bucurat când au dat de zăpadă.

Vlad, turist: "Tot drumul până la Bucureşti nu am văzut pic de zăpadă, nici la Sinaia, nici la Braşov, dar aici am găsit din plin!"

Ileana Băluț, reprezentant resort schi: "Chiar am remarcat, oamenii se comportă responabil, poartă masca, pătrează distanţarea."

În poiana Braşov erau 5 grade, iar cei care au urcat cu gondola în vârful muntelui nu erau pregătiţi pentru ger, zăpadă şi ceaţă. În pantofi şi cizmuliţe, au tremurat de frig.

Şi cei care au petrecut pe Valea Sebeșului s-au putut bucura de peisaje de poveste, chiar dacă zăpada lipseşte. Au făcut drumeţii până la mănăstirea de la Oașa sau la lacul din apropiere.

Gazdele s-au pregătit cu supă de tăieţei, sărmăluţe cu mămăliga sau tochitura de porc.


VIDEO PROTVPLUS.RO