Comorile ascunse sub o țară iubită de români pentru vacanțe. Atracțiile turistice de care nu ai auzit până acum. GALERIE FOTO
Turcia a fost inima a numeroase imperii ce au lăsat în urmă atracții arheologice ce rivalizează cu minunile sale naturale. Însă nu toate sunt la vedere, deasupra solului.
Mai puțin vizibile, dar la fel de impresionante sunt comorile istorice, unele vechi de peste 12.000 de ani, care se află în subteran, potrivit CNN.
Basilica Cisternă sau „Palatul Scufundat” este un rezervot cu coloane ce datează din epoca romană. Este deschisă pentru turiști de zeci de ani și chiar a apărut în filme, inclusiv în clasicul James Bond „Din Rusia, cu dragoste”.
Alte atracții nu sunt la fel de cunoscute, dar sunt la fel de spectaculoase.
Cisterna Teodosie a fost construită spre sfârșitul epocii romane și avea rolul de a asigura alimentarea cu apă a Constantinopolului. Spre deosebire de Basilica, aceasta a fost dată uitării până acum aproximativ 15 ani.
În Dara au fost găsite numeroase comori, inclusiv morminte în stâncă, un atelier de prelucrare a măslinelor și mai multe cisterne subterane. Una dintre ele era atât de mare încât localnicii au crezut inițial că a fost o temniță. Apa era folosită de soldații romani ce staționau în Dara.
Printre atracții se mai numără și Derinkuyu, un oraș subteran ce poate adăposti 20.000 de oameni, Tunelul Rümeli Han, Moscheea Sancaklar și sanctuarul Göbekli Tepe.