Cele mai PERICULOASE destinatii turistice daca esti femeie. Una dintre ele era printre preferatele romanilor

25-02-2015 16:22
Sursa: International Women's Travel Center


turista in Nepal

 Exista locuri recomandate de agentiile de turism, dar unde poti fi rapita, jefuita, violata sau chiar ucisa. Cel putin, asa afirma un site american.

 Site-ul International Women's Travel Center, care publica articole despre turism si sfaturi de calatorie destinate femeilor, a realizat recent un clasament al celor mai riscante destinatii de vacanta. „Unele tari sunt periculoase pentru femei si prezinta riscuri speciale carre trebuie mentionate”, spun autoarele. Din lista se precizeaza ca lipsesc locuri din categoria „Nici nu va ganditi sa mergeti acolo”, precum Somalia, Irak sau Afganistan.

Pe locul 1 in topul destinatiilor turistice periculoase este India, in principal din cauza riscului de viol. In aceasta tara, potrivit statisticilor, la fiecare 20 de minute se inregistreaza o plangere privind o agresiune sexuala.

Egiptul – o destinatie care acum cativa ani era preferata de multi romani – urmeaza in acest clasament. „Dupa Primavara Araba s-a inregistrat o crestere dramatica a cazurilor de hartuire sexuala si viol, in vreme ce numarul de politisti de pe strazi a scazut”, noteaza site-ul. Astfel de incidente, dar si instabilitatea politica, au facut de altfel ca si numarul vizitatorilor din tara noastra sa scada dramatic, in ciuda faptului ca tarifele turistice au scazut. Pe al treilea loc este Mexicul, mai ales din cauza rapirilor.

In clasament mai apar Brazilia, Honduras, Kenya, Columbia, Papua Noua Guinee, Arabia Saudita si Venezuela. Exista, pe de alta parte, si un top al celor mai sigure destinatii, condus de Islanda, Danemarca si Noua Zeelanda.

Sursa: International Women's Travel Center,

VIDEO PROTVPLUS.RO