Ce poți să faci la Eforie Nord - a doua cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc

eforie nord
Shutterstock

Stațiunea Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime din Constanța și se află la 14 kilometri de oraș. În partea de sud-vest se află lacul Techirghiol, celebru pentru nămolul său vindecător.

 Oamenii vin la Eforie Nord nu doar pentru mare, plajă și apă, ci și pentru tratamente balneare și proprietățile curative ale nămolului de aici. Stațiunea balneară este recunoscută în țară, dar și peste hotare, fiind deschisă turiștilor pe toată durata anului. Există o mulțime de opțiuni de care, facilități și lucruri de făcut pentru cei care vor să vină aici.

Tratamente balneare

Eforie Nord este recunoscută pentru cele două centre principale de tratament: Baza de Tratament și Recuperare Grand și Clinica Institutului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală.

Baza de Tratament și Recuperare Grand este un loc în care poți beneficia de băi calde în cadă și bazin, împachetări cu nămol sapropelic din Lacul Techirghiol, tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, saună și recuperare prin gimnastică medicală.

Clinica Institutului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală este o unitate specializată a Universității de Medicină și Farmacie București, această clinică se distinge prin excelența în tratamentul balnear.

Citește și
geoagiu bai
Stațiunea din România unde se tratau dacii în antichitate. Puțini români știu cât de veche este
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Aici, pacienții beneficiază de o gamă largă de proceduri, cum ar fi kinetoterapia recuperatorie, electroterapia, actinoterapia, masoterapia și multe altele.

Centrul ”Efosan” este un spital de recuperare bine cunoscut în Eforie Nord, echipat cu o piscină semiolimpică acoperită și facilități medicale de ultimă generație. Aici, pacienții beneficiază de tratamente de recuperare variate, sub supravegherea atentă a personalului specializat.

Ana Aslan Health SPA este locul ideal pentru cei care caută o experiență de lux și îngrijire personalizată. Se află în incinta Hotelului Europa este alegerea perfectă pentru un weekend de relaxare. Cu o gamă impresionantă de facilități și proceduri, de la hidroterapie și masaj la tratamente faciale și corporale, acest spa este destinat să ofere o experiență de relaxare profundă și revitalizare.

Nu doar că te bucuri de apă, soare și mare, dar în Eforie Nord te poți și vindeca și revigora complet, fiind locul ideal pentru o escapadă de un weekend, dar și pentru un concediu de o săptămână.

Obiective turistice în Eforie Nord

Eforie Nord nu este doar un simplu refugiu pentru cei în căutare de relaxare la malul mării, ci și un veritabil centru al turismului recreativ, oferind o diversitate impresionantă de activități și obiective de explorat, care să satisfacă toate gusturile și interesele.

Lacul Techirghiol

Cunoscut drept cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din România, Lacul Techirghiol este o adevărată comoară pentru cei care caută tratamente naturale. Aici, turiștii se pot bucura de băi cu nămol și alte proceduri terapeutice, toate înconjurat de peisaje naturale spectaculoase.

Ana Yacht Club

Primul port de agrement privat din România, Ana Yacht Club, reprezintă o oază de lux și rafinament pentru pasionații de navigație. Situat în fața hotelului Europa, acest port este locul ideal pentru o zi de aventură pe apele Mării Negre.

Plaja și digurile din Eforie Nord

Cu o plajă întinsă pe aproximativ 3 kilometri, Eforie Nord oferă turiștilor posibilitatea de a se relaxa și distra la soare. Digurile largi protejează plaja de valuri și creează un cadru ideal pentru înot și plimbări pe malul mării.

Lacul Belona

Situat în sudul stațiunii, Lacul Belona desparte Lacul Techirghiol de Marea Neagră și oferă o atmosferă liniștită și relaxantă pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturală a zonei.

Activități de agrement

În plus față de atracțiile naturale, Eforie Nord oferă o gamă variată de obiective turistice și activități de agrement, inclusiv teatrul de vară, plimbări cu hidrobiciclete, parasailing, scufundări, tenis de câmp și multe altele.

Dacă îți dorești să explorezi mai mult din regiunea înconjurătoare, poți descoperi o varietate de obiective turistice istorice și culturale în apropiere, precum Acvariul din Constanța, Cazinoul Constanța, Situl Arheologic Agigea și multe altele.

Vizitează Parcul central Eforie Nord, unde se află Teatrul de Vară, care are o capacitate de 1800 de locuri. De asemenea, biserica ortodoxă cu hramul Nașterea Maicii Domului, Eforie Aqua Park, plajele Azur, Belona, Debarcader sau vraja Mării.

Pe lângă bălăcit în apă și bronzat pe plajă, poți juca volei, baschet,, sporturi nautice, scufundări, scuba diving, plimbări cu hidrobicicleta sau chiar ridicări cu parașuta.

Plajele din Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord se remarcă prin deschiderea generoasă către Marea Neagră și prin faleza impresionantă, ce atinge uneori înălțimi de până la 30 de metri. Plaja acestei stațiuni își întinde miresmele pe o distanță de aproximativ 4 kilometri, având o lățime ce variază între 20 și 100 de metri.

Iată câteva dintre plajele cele mai apreciate, accesibile în sezonul estival:

Plaja Steaua de Mare

Situată la intrarea în stațiune, plaja Steaua de Mare face parte din complexul balnearo-hotelier cu același nume. Este o plajă curată, amenajată, cu multă verdeață și dotată cu șezlonguri și umbrele. De-a lungul plajei, poți găsi facilități precum o cafenea, farmacie și o parcare.

Plaja Acapulco

Acapulco este denumirea unei alte plaje înguste, luând numele restaurantului aflat în apropiere. Accesul la această plajă se face printr-o coborâre pe scări, iar parcarea este cu plată.

Plaja Debarcader

Acestă plajă are forma literei T și este mult mai lată decât cele anterioare. Accesul se face tot prin coborâre pe scări, iar umbrelele și șezlongurile sunt confecționate din stuf. Există o parcare cu plată.

Plaja Y

Potrivită pentru cei mici și cei mari, plaja Y este o altă opțiune, deși relativ îngustă. Coborârea pe plajă se face pe scări, iar parcarea este cu plată.

Plaja Ana Hotels

Cea mai lată și frumoasă plajă din Eforie Nord, plaja Ana Hotels este cunoscută pentru curățenia și liniștea ei. Aici vei găsi o varietate de facilități, inclusiv umbrele și șezlonguri.

Plaja Belona

Plaja Belona este una dintre cele mai renumite și animate din stațiune. Este lată, aglomerată și amenajată cu umbrele și șezlonguri. Parcarea este disponibilă, însă destul de mică.

Plaja Vraja Mării

Aceasta este continuarea plajei Belona, dar mult mai liniștită și mai îngustă.

Plaja Tabăra Luminița

Aparținând taberei cu același nume, această plajă este liniștită, curată și amenajată cu șezlonguri și umbrele. De asemenea, dispune de o parcare cu plată și un local unde poți servi masa.

Unde se află și cum ajungi la Eforie Nord

Situată între Lacul Techirghiol și Marea Neagră, Eforie Nord se învecinează cu Agigea la nord și Eforie Sud la sud, fiind la doar 15 kilometri distanță de orașul Constanța.

Dacă ajungi aici cu trenul, gara Eforie Nord este opțiunea ideală, situată pe linia București - Constanța - Mangalia.

Alternativ, cu mașina există mai multe opțiuni, inclusiv DN 39 și E 87 de la Mangalia sau Constanța, E 60 spre Constanța, DN 3 de la Călărași, sau accesul rapid pe autostrăzile A2 și A4 de la București, cu ieșire la Agigea.

Pentru cei care vin din afara țării, Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu" din Constanța este poarta de intrare ideală. Iar pentru cei care iubesc călătoriile pe apă, există opțiuni maritime prin Portul Tomis din Constanța sau Portul Neptun Yacht din Eforie Nord.

De asemenea, microbuzele din gara Constanța sunt o opțiune convenabilă pentru accesul în stațiune.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
Citește și...
Stațiunea din România care a purtat numele reginei Elisabeta. Astăzi are cea mai nouă plajă de pe litoral
Stațiunea din România care a purtat numele reginei Elisabeta. Astăzi are cea mai nouă plajă de pe litoral

Eforie Sud este o localitate componentă de reședință e orașului Eforie din Constanța. Pe vremuri, înainte de Al Doilea Război Mondial, se numea Carmen Sylva - pseudonimul Reginei Elisabeta.

Stațiunea din România unde se tratau dacii în antichitate. Puțini români știu cât de veche este
Stațiunea din România unde se tratau dacii în antichitate. Puțini români știu cât de veche este

Geoagiu-Băi este o stațiune balneoclimaterică, componentă a orașului Geoagiu. Se află la 18 km de Orăștie și 46 de km de Municipiul Deva.

Orășelul din România desprins parcă din povești. Este locul ideal pentru relaxare și încărcare spirituală
Orășelul din România desprins parcă din povești. Este locul ideal pentru relaxare și încărcare spirituală

Stațiunea Gura Humorului este una turistică de interes național, dar și un loc de pelerinaj. Stațiunea se află în partea estică a Obicinilor Bucovinei, în județul Suceava, la o altitudine de peste 470 de metri.

Stațiunea din România în care erau doar turiști străini în perioada comunismului. A fost construită special pentru elite
Stațiunea din România în care erau doar turiști străini în perioada comunismului. A fost construită special pentru elite

Stațiunea Jupiter este una dintre cele 11 destinații turistice de interes național din județul Constanța, situată la doar 40 de kilometri distanță de orașul cu același nume și la doar 5 kilometri de Mangalia.

Stațiunea din România aflată într-un peisaj de vis, cu izvoare sulfuroase folosite la tratament de mii de români
Stațiunea din România aflată într-un peisaj de vis, cu izvoare sulfuroase folosite la tratament de mii de români

Stațiunea Pucioasa se află în județul Dâmbovița, la 350 de metri altitudine. Izvoarele de sulf și iod au fost descoperite în 1828, iar factorii naturali de cură ai zonei constau în ape minerale sulfuroase, sulfatate, clorurate, calice și sodice.

Recomandări
Elicopterul în care se afla președintele Iranului, găsit complet ars. Moartea lui Ebrahim Raisi a fost anunțată
Elicopterul în care se afla președintele Iranului, găsit complet ars. Moartea lui Ebrahim Raisi a fost anunțată

Echipele de căutare şi salvare ale Semilunii Roşii au ajuns la locul prăbuşirii elicopterului în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, informează Al Jazeera.

ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat
ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a FAST Brokers, într-un context în care şeful companiei a fost arestat preventiv, iar ASF - acum cu o nouă conducere - s-a temut să mai păstreze compania în piaţă.

De ce a fost Ebrahim Raisi un personaj controversat chiar și în Iran. Rolul pe care l-a avut în masacrul din 1988
De ce a fost Ebrahim Raisi un personaj controversat chiar și în Iran. Rolul pe care l-a avut în masacrul din 1988

Elicopterul în care se aflau preşedintele iranian şi alţi oficiali, între care ministrul de Externe, a fost localizat pe un munte din nord-vestul Iranului, luni dimineață, potrivit Agerpres.