Cât costă să petreci Revelionul la munte, în cele mai scumpe hoteluri și vile. Experiențele de care vor avea parte turiștii

Ultima actualizare: 30-12-2021 10:17

De joi începe sejurul celor care vor petrece Revelionul la munte. Mulți nu s-au uitat la bani și au rezervat locuri în cele mai scumpe hoteluri și vile.

În așteptarea lor, bucătării premiați alcătuiesc meniuri sofisticate, somelierii își inventariază colecțiile de vinuri, iar SPA-urile pregătesc experiențe neobișnuite.

În unele cabane din Bran, oaspeții pot cere serviciul de "private chef". Un bucătar școlit la Londra, într-un restaurant cu 2 stele Michelin, le oferă un adevărat spectacol culinar. Durează până la trei ore și costă între 300 și 500 de lei de persoană.

Bogdan Cozma, bucătar: „Este o experiență de 5 stele din cauza familiarității care se creează. E ca și cum i-aș avea invitați la mine acasă și îi tratez ca pe niște oaspeți ai mei.”

Închirierea unei vile de cinci stele din Brașov a costat 7.500 de euro pentru 4 nopți. La prețul acesta, musafirii pot face o călătorie imaginară pe alte continente și în alte timpuri, pentru că fiecare cameră este altfel decorată. Suita baroc, de pildă, impresionează prin corpurile de iluminat și mobilierul de lemn masiv.

Ruxandra Popa: „Patul a fost ideea arhitectelor cu care am colaborat, pe care l-au văzut la Londra într-un magazin la Harrods.”

Cei veniți la Râșnov cu gândul la relaxare pot încerca un masaj cu piper, cacao, nucă de cocos, lavandă sau cuișoare. Durează o oră și jumătate și costă 435 de lei.

Daniela Socaci, maseuză: „Clientul vine și își alege exact ceea ce dorește de pe masă. De exemplu, dorește o senzație aparte, alege piperul. Dorește o textură mai fină, care să nu zgârie pielea, alege cocosul, lavanda, petalele de trandafir.”

Clienții activi preferă zborul în tandem cu parapanta. Este o experiență memorabilă și costă 400 de lei. La fel de spectaculoasă poate fi și o "călătorie" cu balonul spre înaltul cerului, în jurul Brașovului.

Bogdan Fischer, organizator: „Sus, ori la aterizare, ori în timpul zborului, bem un pahar cu șampanie, sărbătorim, facem poze."

Mărginimea Sibiului oferă confort în stil bavarez. La acest hotel, sejurul de Revelion costă 1.000 de euro de persoană. În doar câteva ore, aici vor sosi peste 70 de turiști înfometați.

Hotelul are un SPA cu vedere panoramică spre munți și o piscină exterioară generoasă. Gazdele valorifică din plin cadrul natural.

Cornel Posea, manager hotel: „Pe timp de noapte facem trasee cu torțele unde oaspeții sunt extraordinar de încântați. Pot să treacă pe aceste trasee pe la o stână, să vadă ce e acolo, să deguste diferite produse.”

Și proprietarii unui complex din Bușteni se mândresc cu peisajul. Își duc oaspeții să vadă locurile cu mașinile de teren. Prețul de pornire pentru un astfel de tur este de 80 de euro de persoană.

Livia Machiță, director de vânzări: „Ducem turiștii să viziteze Stâna Regală, Podul cu Flori, ulterior îi ducem să ia masa tradițională la sat așa cum se face autentic”.

La întoarcere, clienții se pot relaxa cu tratamente SPA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO