Stațiunile Azuga și Bușteni, fără apă. La un hotel de 4 stele, turiștii au primit bidoane cu apă

Ultima actualizare: 27-12-2021 20:24

Sute de oameni, localnici și turiști cazați la Azuga și Bușteni nu au avut apă la robinet de sărbători. De vină ar fi o serie de defecțiuni majore la stația de alimentare cu apă, recunoaște compania care asigură acest serviciu.

Problema este că întreruperile se tot repetă, spun cei din zonă, și nu există promisiuni că situația va fi rezolvată definitiv.

Proprietarii de pensiuni se plâng că, din acest motiv, rămân fără clienți.

La un hotel de 4 stele din Azuga, clienții au primit la sosire, pe lângă cheile camerelor, și un bidon cu apă, pentru spălatul mâinilor și pentru toaletă.

Dacă îmi spuneați, mai veneam și noi cu 3-4 bidoane de acasă”.

„- Câte bidoane ați cărat?
- 40!
”.

Hotelul are rezervor de apă, dar și acesta s-a golit, pentru că situația durează de mai multe zile.

Romeo Almășan, manager hotel: „Lumea a venit să se simtă bine. Din păcate, nu e prima oară, și un weekend înainte de Crăciun la fel s-a întâmplat. Atunci chiar ne-au plecat turiștii supărați, am avut un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei” .

”Omul vine să se relaxeze, nu să stea să își care apă”

Turist: „Sper să se rezolve. Nu poate să lase atâtea familii fără apă, nu este normal, mai ales că nu sunt -10 grade afară” .

Oamenii se plâng că din 19 decembrie primesc apă cu porția. Compania care livrează apa - Hidroprahova - invocă diverse motive: avarie accidentală, defecțiuni majore la stația de tratare, avarie la grupul de pompare, defect pe conductă, lucrări de mentenanță.

Turiștii sunt prea puțin interesați de explicații. Unii și-au anunțat gazdele că pleacă.

Daniela Sinca, proprietara unei unități de cazare: ”Omul vine să se relaxeze, nu să stea să își care apă de la izvoarele pe care nici măcar nu le știe. Și astăzi, de exemplu, îmi intră alte persoane care au zis OK, nu e astăzi, dar mâine va fi. Dacă nu e mâine, oamenii vor pleca”.

Hidroprahova spune că de vină sunt oamenii care consumă prea multă apă

Localnicii își iau apă de la izvoarele din zonă.

Se umple cam greu, dar altă dată s-a umplut mai repede”.

Hidroprahova transmite ca avariile au apărut din cauza condițiilor meteo din ultima vreme, dar și ca urmare a consumului excesiv de apă.

(Avariile) au fost provocate atât de condițiile meteo (îngheț și viituri), chiar extreme în unele intervale de timp, cât și pe fondul unui consum excesiv, specific acestei perioade”.

Compania susține că întreruperile nu au fost continue. Și de această dată a remediat defecțiunile și a repornit alimentarea cu apă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO