Care sunt cele mai căutate destinații pentru vacanța de 1 Mai și Paște

Dată publicare: 30-03-2021 18:45
Dată actualizare: 30-03-2021 19:42


Sunt români care îşi fac deja planuri de vacanţă în străinătate pentru 1 Mai şi în acelaşi timp pentru Paște. Grecia şi Turcia sunt cele mai căutate, dar mai nou românii pot zbura în Madeira sau în Seychelles.

Iar marți au fost lansate două chartere către Tenerife şi Maldive de Paşte. Doritorii trebuie să prezinte la destinație un test PCR negativ.

Cu aceste ape turcoaz, suprinse marți, Grecia îşi aşteaptă turiştii de la jumătatea lunii aprilie. De un an, Dan locuieşte în Theologos, un oraş din Thassos.

Dan: "Amenajarea plajelor încă nu a început iar singurele taverne care funcționează sunt cele care lucrează în regim take-away - dar toți așteaptă optimiști relaxarea restricțiilor și venirea turiștilor".

Halkidiki rămâne o destinaţie preferată de români, mai ales că se poate ajunge cu maşina. Avionul charter către insula Creta, care pleacă pe 29 aprilie, a fost ocupat în totalitate. Mai sunt locuri către Rhodos. Ofertele pleacă de la 400 de euro de persoană, cu 5 nopţi de cazare şi zbor inclus. Grecia a anunţat că primeşte turişti vaccinaţi, ori cu teste PCR.

Pentru Paște şi 1 Mai, există zboruri directe şi către Antalya, Turcia. Un sejur de 7 nopţi la un hotel de 5 stele pleacă de la 350 de euro, cu biletul de avion inclus.

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: "Charterele de Antalya sunt umplute la capacitate destul de mare, se poate zbura cu avionul direct în Antalya, sunt aceste curse charter care încep acum din perioada de paşte, fix din Vinerea Mare, pe 30 aprilie".

În Turcia, Cappadocia îi atrage pe români, cu baloanele ei cu aer cald care zboară deasupra un peisaj stâncos. Pentru un circuit de 7 nopţi, cu autocarul cei intereati vor da în jur de 260 de euro.

Tărâmul fermecat al Madeirei, insula viu colorată a Portugaliei, este o altă opţiune. Există zbor direct, iar un sejur de 7 nopţi cu plecare de 1 Mai, costa de la 850 de euro cu biletul de avion inclus.

O noutate o reprezintă charterul către Tenerife, abia introdus în ofertele agenţiilor. Un sejur de 7 nopţi, cu zbor, pleacă de la 350 de euro.

Corina Enache, director de vânzări agenţie de turism: "În Tenerife e o primăvară continuă. Este o locaţie ca insulă extrem de frumoasă puteţi să faceţi extrem de multe opţionale în zona respectivă. O să avem hoteluri atât în playa del Americas cât şi în Costa Adehe".

A fost lansat şi un charter către Maldive, însă nu este singură destinaţie, cu nisip cald şi ape cristaline.

Cristian Zaha, director comercial agenţie de turism: "De curând, Seychelles-ul a deschis graniţele către toţi turiştii, necesită doar prezentarea unui test. Preţul porneşte pe pachet de la aproximativ 1500 de euro zbor cazare şi transfer".

În ofertele agenţiilor de turism există şi chartere către Kenya. Biletele au fost în mare parte epuizate semn că românii au bani şi chef de vacanțe în locuri exotice, cât mai îndepărtate. Mai sunt zboruri către paradisul din Insulele Capului Verde de la Oceanul Atlantic, dar şi către Republica Dominicană, aflată pe una dintre cele mai mari insule din Caraibe. Iar Egipt şi Dubai sunt deja două destinaţiile clasice, printre români. Nu uitaţi să verificaţi condiţiile de călătorie - din ţara de destinaţie, dar şi la întoarcerea în România - şi investiţi într-o asigurare de călătorie, care să vă protejeze în cazul nefericit în care vă îmbolnăviţi de covid.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO