Bicicleta electrică, ideală pentru a străbate orice fel de traseu de la munte

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 16 Iunie 2018 17:49
Categorie: Travel

Cei care se duc în vacanţă la munte pot descoperi cât de uşor sunt de străbătut trasee abrupte cu bicicleta electrică. Dotată cu un motoraş alimentat de la baterie, bicicleta îl ajută pe sportiv să transforme orice călătorie istovitoare într-o plăcere.

Bicicliştii sunt o prezență tot mai frecventă pe potecile abrupte din munţii Bucegi, Ciucas sau Făgăraş. Este uimitor să îi vezi cum pedalează la deal, kilometri întregi, fără să obosească. Secretul multora este ebike, adică bicicleta electrică.

Andra Voinescu: „Este o combinaţie perfectă între mersul pe munte şi datul cu bicicleta pe munte, ajungi în nişte locuri în care eu, în mod normal, nu aş putea ajunge."

Deşi nu sunt sportivi de performanţă şi nici pregătire fizică specială nu au, niște tineri din Braşov au reuşit să vadă într-o singură zi Piatra Arsă, Babele, Caraimanul şi vârful Omu. N-ar fi putut parcurge acest traseu cu o bicicletă clasică, iar pe jos le-ar fi luat două zile.

Lucian Balaș: „Bicicleta asta nu merge singură, dacă stai pe loc şi nu pedalezi, ea rămâne acolo, n-are un buton magic, apeşi pe el şi a plecat la deal, ci trebuie să pedalezi. Dar pedalatul devine mult mai plăcut."

Mona Voinescu: „Înţelegi diferenţa în momentul în care te urci pe ea şi vezi unde poţi să ajungi şi ce pante poţi să urci. Unele dintre ele poţi să le urci şi cu bicicleta normal, dar ajungi rupt sus."

Astfel, bicicleta electrică a ajuns să câştige tot mai mulţi adepţi în rândul iubitorilor de mişcare. Ajutat de motoraş în momentele dificile, sportivul se poate bucura mai mult de natură şi peisaj. În plus, grupurile de biciclişti cu pregătire fizică diferită rămân compacte: nu rămâne nimeni în urmă şi nu e nevoie de pauze de odihnă prea dese.

Valentin Coman: „Poţi să urci foarte uşor, e prima diferenţă pe care am observat-o până acum. Şi cred că da, pot să urc până acolo fără probleme."

Simona Popescu: „Mă dau şi cu normală, nu prea m-aş mai întoarce, sinceră să fiu, pentru că e mult mai palpitant, poţi să faci lucruri pe care cu bicicleta normal nu poţi să le faci."

Lucian Balaș:Vânzările au crescut fantastic de mult, se vede acest lucru foarte bine în Austria, Italia, unde sportul cu bicicleta electrică a luat o amploare fantastică."

O astfel de bicicleta costă, însă, între 3000 şi 7000 de euro, în funcţie de dotări şi performanțe. La această sumă se adăugă în medie 200 de euro echipamentul de protecţie: cască, genunchiere şi cotiere.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

iLikeIT. Ce variante de transport ”smart” avem, dacă renunțăm la autoturism
iLikeIT. Ce variante de transport ”smart” avem, dacă renunțăm la autoturism
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sarmisegetuza
Situl Sarmizegetusa este deschis pentru turiști, deşi drumul nu poate fi folosit de mașini
Case tradiţionale din Deltă, vândute cu câteva mii de euro. De ce le cumpără orăşenii
Metoda de ultimă generație pentru curățarea obiectivelor turistice de graffiti
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Cum arată regiunea cu cei mai mulți vulcani activi de pe Terra. Sunt aproape 300
Turiștii din Poiana Brașov și Sinaia, supărați. De ce au fost oprite instalaţiile de transport
expediție Kilimanjaro
Cinci familii din România, expediție inedită pe muntele Kilimanjaro
Cele mai vizitate orașe din România. Străinii vin cu așteptări mici și pleacă impresionați
Concurs de sărituri cu schiurile în bazin, la Păltiniş. Care a fost premiul cel mare
Concurs de sănii, într-o localitate din România. De ce este unic în lume
Când se deschide sezonul estival 2019. Noutățile anunțate de hotelieri
Cazinoul din Constanța, scanat 3D. Turiștii și localnicii dau bani ca să fie reabilitat