64 de obiective turistice din Alba Iulia, mai ușor de descoperit cu ajutorul unei aplicații

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Tehnologia face casă bună cu istoria în cetatea Albă Carolina. Turiștii pot descoperi povestea fiecărui loc cu ajutorul telefonului mobil și al unei aplicații.

Așa, au acces la un ghid ce oferă informații despre 64 de obiective turistice din orașul Marii Uniri.

Cetatea Albă Carolina, obeliscul "Horea, Cloșca și Crișan" sau Muzeul Național al Unirii - sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale căror povești pot fi descoperite cu ajutorul plăcuțelor cu cod QR.

Turiștii au nevoie, în primul rând, de un telefon mobil inteligent și conexiune la internet.

Bărbat: "Au nevoie doar de o aplicație să citească codul QR amplasat pe monumentele istorice. Ajunge la povestea dedicată locului în care sunt îmbinate imagini de acum 300 de ani și imagini moderne."

Turist: ''Având această oprtunitate de a ne opri și reflecta un pic asupra istoriei. Ne sunt prezentate într-un mod atractiv prin videoclipuri."

Turistă: "Mi se pare o idee genială e că și cum aș avea un ghid lângă mine chiar dacă nu îl am fizic pot află totul despre cetatea Albă Iulia."

 

Incantati sunt și străinii, deoarece au mai ușor acces la informații.

Nicu Neag - expert proiect: "Proiectul are cel puțin un element de unicitate în România. Povestea este scrisă, dar și audio, video este disponibilă în patru limbi."

 

Ioana Cioloca - manager de proiect: "Putem ascultă povestea și în alte limbi în italiană, franceză și engleza."

 

Valorea proiectului este de 60.000 de lei, iar banii au venit de la Administrarea Fondului Cultural și de la Primărie. Sisteme similare de ghidare turistică se găsesc și în Brașov, Sibiu sau Constanța.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO