Unda verde pentru troleibuz pe ruta Timisoara – Ghiroda. Primaria a primit finantare pentru proiect

22-10-2013 13:18


ratt

Vesti bune pentru locuitorii din Ghiroda. Reteaua de troleibuz din Timisoara va fi extinsa cu 7.5 kilometri in afara orasului, astfel ca, pana in iulie 2015 se va ajunge mai usor din Ghiroda in Timisoara.

Extinderea retelei de autobuze pana in Ghiroda se va face prin fonduri europene, insa abia acum a fost primita finantarea, dupa luni intregi de asteptari. In total, aproximativ 25 de milioane de lei vor fi alocati pentru acest proiect. Pentru ca banii sa fie rambursati in intregime, primariile din Timisoara si Ghiroda trebuie sa implementeze proiectul pana in luna iulie a anului 2015.

Traseul Timisoara Ghiroda va avea 10 statii pentru calatori si doua statii de alimentare pentru troleibuze.

Acest proiect a fost initiat pentru ca in momentul actual, multi locuitori din Ghiroda muncesc in Timisoara si intre cele doua localitati nu exista niciun traseu pe care sa circule un mijloc de transport al RATT. De asemenea, familiile care locuiesc in comuna au ales sa isi indrume copiii spre invatamantul timisorean, iar transportul zilnic se face in majoritatea cazurilor cu masinile personale ale acestora. Astfel, mii de curse sunt facute zilnic intre municipiu si localitatea Ghiroda, in interes de serviciu sau de educatie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO