Un cioban care a vrut sa traverseze liniile de cale ferata cu turma de oi, a sfarsit calcat de tren

30-09-2013 09:30


 Sfarsit tragic azi-noapte pentru un cioban din judetul Timis, care si-a pierdut viata dupa ce a fost calcat de tren.

Din primele cercetari, politistii cred ca barbatul a vrut sa traverseze liniile de cale ferata, cu turma de oi. In acel moment pe sine, venea un tren, iar mecanicul locomotivei a incercat sa franeze, insa in zadar pentru ca nu a mai putut evita impactul.

Medicii veniti de urgenta la fata locului nu au mai avut ce face pentru a-l salva pe om.

Barbatul lucra de mai bine de trei ani ca cioban si obisnuia sa plece in fiecare seara acasa, dupa ce isi termina munca. De data aceasta insa, a ramas cu oile in apropierea satului.

Mecanicul locomotivei isi aduce aminte cu groaza de momentul impactului si spune ca nu a mai avut cum evita tragedia.

"Mergand, ploua, la un moment dat a aparut in lumina la faruri o turma de oi, majoritatea erau in partea dreapta. Am vazut si ciobanul, era cu o pelerina, cu gluga in cap. L-am fluierat, am franat si el cum a trecut sa le dea in partea asta in dreapta, l-am prins cu lateralul. Si am prins vreo 10,15 oi", a spus Martin Babion, mecanicul locomotivei.

Ionut Bocancea, purtatorul de cuvant al IPJ Timis: "Politistii efectueaza cercetari pentru infractiunea de ucidere din culpa. Vor fi prelevate probe biologice de sange pentru a fi stabilita alcoolemia atat a boitarului, cat si a conducatorului de locomotiva".

Politistii au deschis acum o ancheta si ramane sa se stabileasca daca ciobanul a vrut sa traverseze calea ferata sau in incercarea lui de a urni oile de pe sine, a fost lovit de tren.

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO