Un bulgar si calul sau au poposit in sensul giratoriu din Calea Aradului. Afla intreaga poveste

29-03-2013 15:34


 Aparitie neobisnuita pe drumurile din Banat. Un ecologist bulgar, care si-a lasat acasa nevasta, cei trei copii si turma de oi pe care o pastorea, s-a hotarat sa plece in Cehia, la o noua slujba, dar face drumul intr-un car roman, tras de cal.

 Ajuns la Timisoara, excentricul personaj s-a hotarat sa faca un popas chiar in mijlocul unui sens giratoriu de la iesirea din oras. Si-a deshamat iapa, si-a pus cortul, dar a fost nevoit sa le dea explicatii politistilor.

Ciudatul personaj, in varsta de 39 de ani, a plecat din Bulgaria in urma cu 20 de zile si mai are de calatorit inca pe atat. Cand a ajuns la Timisoara, a cautat un loc ferit, unde iapa lui sa se odihneasca si sa manance iarba proaspata, dar nu se stie cum a ajuns sa-si instaleze confortabil cortul, chiar in sensul giratoriu.

,,Calul meu trebuie sa se odihneasca. Are nevoie de hrana buna si in alte locuri iarba e uda si nu e buna", a spus bulgarul Deljan Kuzmov.

Deljan a lasat acasa o sotie si trei copii, iar in Cehia spune ca va lucra in domeniul protectiei naturii.

,,Inainte am fost pastor, am avut sute de oi, dar in Bulgaria nu e o afacere buna si familia mea nu a mai fost de acord. Sotia mi-a spus sa renunt", a spus bulgarul.

Soferii care au dat cu ochii de el s-au aratat intrigati de o asemenea aparitie, iar unii au sunat la politie.

“Avea un cort instalat, cu calul. Asta numai in Romania se poate, numai la noi. Ati vazut dumneavoastra in alta parte asa ceva? Asta e, traim in Romania si trebuie sa acceptam", a spus un timisorean.

,,Un echipaj de la Sectia 5 Politie s-a deplasat la fata locului, aducandu-i cetateanului la cunostinata ca nu are dreptul de a stationa in zona respective, iar la scurt timp persoana a parasit spatiul", a declarat Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant IPJ Timis.

Speriat de amenda pe care putea sa o primeasca, bulgarul a plecat mai departe. Nu este prima isprava de acest gen: a mai calatorit cu calul in Bulgaria, dar nu facut decat drumuri de cel mult 200 de km.

VIDEO PROTVPLUS.RO