Stoichescu se simte bine, dupa accidentul care ii putea fi fatal! “L-a salvat ingerul pazitor”

Ultima actualizare: 30-10-2012 06:49
mihai stoichescu, motocross

 Campionul national la motocross se reface de la o zi la alta si spera sa fie externat saptamana viitoare, iar in decembrie sa se urce din nou pe motocicleta.

 Antrenorul sau spune despre el ca are noua vieţi. Dupa cinci zile de spitalizare, starea lui a evoluat mult inspre bine.

Mihai Stoichescu a cazut duminica in cap de la o inalţime de şapte metri in timpul unui antrenament pe motocicleta. Diagnosticat iniţial cu fractura de craniu şi de coloana, dupa numai cinci zile, Miţa merge pe picioarele lui şi gaseşte chiar puterea de a zambi.

L-au vizitat mulţi prieteni in aceste zile, i-au adus de toate, dar singura persoana care i-a stat alaturi zi şi noapte este mama lui. “L-a salvat ingerul pazitor. Nu ştiu caţi oameni ar fi supravieţuit dupa accident ca al lui”, spune Rodica Stoichescu.

Sportivul lugojean e neaşteptat de vesel, pentru un om aflat in starea lui. Zambeşte şi face şi haz de necaz. “Sunt pregatit de Halloween”, a spus Stoichescu referindu-se la ochii sai inca invineţiţi. Miercuri, lugojeanul s-a ridicat pentru prima oara din pat. A inceput sa faca plimbari pe holul secţiei de neurochirurgie. Mama lui l-a ţinut de braţ, insa de ieri pilotul de 26 de ani a reuşit sa mearga şi singur.

“Nu ma las! Revin in decembrie”

Stoichescu işi aminteşte ce s-a intamplat in ziua accidentului. "In clipa in care am scapat controlul, ştiam c-o sa fie grav, pentru ca eram la o inalţime foarte mare. Ma durea fiecare centimetru al corpului. Imi aduc aminte tot, pana cand am intrat in ambulanţa. Acolo, s-a rupt filmul, am vazut tunelul, cum se spune şi, cand m-am trezit, eram la spital", povesteşte acesta. Primele zile in spital au fost un chin.

"Duminica nu a mancat nimic, doar a baut apa şi suc. Luni, la fel. Nu prea putea manca, fiindca picase şi pe burta şi il durea tare", spune Rodica, mama sportivului. Şi ea are de tras din cauza condiţiilor nu tocmai ideale din spital. In salon sunt internaţi şase oameni, nu e niciun pat liber, iar mama sportivului a dormit, cat a apucat sa doarma in aceasta saptamana, doar pe scaun.

Accidentul nu l-a speriat pe Mihai, doar l-a incetinit un pic din drumul spre o alta cursa. "Nu m-am gandit niciodata sa ma las. Ma regasesc in chestia asta, imi place. Dupa fiecare tranta, ma gandesc cum sa nu repet greşeala pe care am facut-o. Acum mai am de stat o saptamana, probabil, in spital, apoi de abia aştept sa trec din nou la treaba. Depinde cum ma voi simţi şi cu capul, dar de obicei ma refac repede. Sper ca in decembrie sa ma urc iar pe motocicleta", spune Stoichescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO